JO17-1 kan het hoge niveau van de 1e helft tegen hoofdklasser VOC niet vasthouden

Neptunus-Schiebroek JO17-1

2 - 5

VOC JO17-1

Groep 7 20

8 september 2018 10:30

KNVB

De eerste officiële thuiswedstrijd stond op het programma, en wel tegen hoofdklasser VOC-1. Fysiek zou het zwaar worden, de technische verschillen bleken minder groot. We spelen nu de bekercompetitie, om het niveau van het team en de verdeling van de selectie over B1 en B2 vast te stellen. Vandaar dat het vandaag een goede test zou zijn, zeker na de goede tweede helft van vorige week. Helaas hebben we al te maken met blessureleed, griep en zelfs een ziekenhuis opname (niet voor voetbal). Het komt allemaal goed, maar dit maakt de selectie wel erg dun nu. Veelvuldig invallen over de 3 B-teams heen is dan ook hard nodig.

In ieder geval: Kasper, van harte een goed herstel gewenst, en raak maar heel erg ‘opgelucht’ !! We zien jou over enkele maanden graag weer terug op onze velden.

Spelers, JO17-1 vandaag

In de basis: Cas, Paul, Mees, Bram, Nahom, Sam, SebasK, Nicolai, Okki, Mariano, Jenayro, met op de bank Filip, Kiet, SebasH en Adil (hoestend en proestend).

Trainers Philippe en Bas, vlaggenist Eef (vader Mees), de jonge goede bondsscheids (Smit) en het weer enthousiaste publiek waren er helemaal klaar voor. Nadat Philippe de gewenste spelpatronen en taken van de individuen had uitgelegd in woord en beeld kon het spel beginnen.

1e Helft

De eerste paar minuten waren toch weer schrikken. Vooral bij ons op linksachter bleken we kwetsbaar voor de 3 – 4 – 3  opstelling en opkomende backs van VOC. Gelukkig blockte Nahom een inzet goed en kopte Sam een bal uit de doelmond. In de 5e minuut veroverde SebasK de bal, passte snel op Jenayro op rechtsvoor, die een perfecte voorzet gaf op Mariano bij de 2e paal. Helaas trof de bal slechts de lat.

8e minuut, de wedstrijd golfde op en neer. Vanaf de 19 meter mocht VOC een vrije trap nemen wegens aangeschoten hands. De aanvaller trapte de bal perfect met goed gevoel en behoorlijke snelheid onhoudbaar voor de toch lange keeper Cas half hoog rakelings over de muur langs de paal in het doel: 0 – 1. Dit was een stevige domper.

12e minuut. Sam passte nu op Jenayro, die Mariano weer voor het doel bediende. Nu schoot hij voor de verdediger kruipend over de omlaag duikende keeper raak: 1 – 1. Het duurde nu tot de 22e minuut totdat Sam de bal naar Mariano stuurde die nu een steekpass op Jenayro gaf: 2 – 1. Wouw !

Helaas 2 minuten later kreeg VOC een vrije trap. Aan onze kant liep iedereen te slapen, maar VOC hervatte snel het spel: zig zag 2 – 2. Even later knalde Sam de bal vanaf de 11 meter naar de hondenrenbaan. 28e minuut. Vanaf de 17 meter liep een VOC-er langs de grote rechthoek, om ineens hard en hoog in de verre hoek uit te halen: Zondagsschot? Prachtig, (maar niet voor ons): 2 – 3.

Wat stelde Neptunus Schiebroek hier tegenover aan kansen? Jenayro kwam enkele keren goed door op rechts, schoot een keer net voorlangs de keeper en het doel. Het vertoonde spel was, vooral  in de verdediging (uiteindelijk) en op het middenveld, zoals het moest zijn; alleen te weinig gewonnen duels. Maar  vooral Mees en Paul, goed geholpen door Bram en Nahom en de middenvelders hielden het achter verder goed dicht. De tegenstander van Paul kon daar alleen enkele blauwe tenen (van Paul) tegenover zetten. En we probeerden er nog goed spelend uit te komen, met redelijk balbezit. Maar voorin viel het toch tegen.

Rust

SebasH kwam erin voor Okki (moest nog een wedstrijd bij B2), Filip voor Cas. De coaches waren blij met het vertoonde spel. Alleen, duels winnen, niet bang zijn !! En, ‘je moet wel schieten om doelpunten te maken’ (was Cruyff een Fransman?).

2e Helft

Geluk kun je ook afdwingen!. Vandaag deed B1 zichzelf op dit punt te kort. In de 4e minuut kwam de VOC keeper ver uit zijn doel, waarop Sam besloot de bal naast het compleet leegstaande doel te schieten. Even later moest Filip goed naar de grond. 10e minuut: Kiet kwam erin voor Nicolai, op het middenveld. Dit leidde direct tot een aantal hachelijke momenten bij ons achterin. Het spelniveau, vooral aan onze kant, zakte nu behoorlijk in en VOC hoefde niet meer zo nodig. Filip moest vaker redden. Helaas riepen de coaches om sneller ver uit te trappen. Dit bleek later het definitieve einde van ons balbezit en opbouwende spel. Onze middenvelders  liepen alleen nog achter hun schaduw aan, omdat elk balbezit voorin van korte duur was.

18e minuut was het weer het programma ‘lief zijn voor elkaar’: We lieten het scoren nog net over aan de tegenstander: 2 – 4, de nekslag. Qua geloof en vertrouwen was de wedstrijd nu gedaan. Neptunus Schiebroek had nauwelijks nog balbezit, creëerde mede daardoor nauwelijks nog kansen en de verdediging stond steeds onder druk. 23e minuut, Free run recht op Filip af, hoekschop. De bal zweefde naar de verre paal, waar de kopper weer diagonaal de andere hoek opzocht: 2 – 5, de eindstand.

Uitspelen maar. In de 26e minuut kwam de verkouden Adil Nahom aflossen op het middenveld, waarop Kiet naar linksachter schoof. Mariano gaf nog een steekpass op SebasH, die een beetje rommelde vlak voor het doel, zonder het te raken. In de 33e minuut besloot Marianno de bal maar hard in de muur te knallen, heel knap ! Toch een minpunt, trainers? Degene die vandaag de vrije trappen namen bakten er niet veel van. VOC liet zien, hoe dat beter kan !

Moet ik kwijt: Zie Ronaldo en andere bekende wereldspelers (die schijnen met muur te oefenen …. ).

Adil gaf nog een pass op Jenayro die net naast het doel schoot. En, dat was het voor vandaag. Een goede eerste helft, maar dat hoge niveau konden onze mannen niet vasthouden, fysiek niet en later mentaal; maar het was dan ook tegen een hoofdklasser, vandaag. Toch, op de combinatie van mentaliteit en techniek kan een aantal spelers nog veel beter.

En, onder het motto, niet lullen  maar praten (in het veld), gaan we komende week vast weer tegen Sparta AV goed voor de dag komen.

Foto’s, vandaag uit het archief (tegen Excelsior 20)