JO17-1 maakt in de tweede helft een vuist tegen Berkel en wint op karakter met 2 – 4.

Berkel JO17-1

2 - 4

Neptunus-Schiebroek JO17-1

1e klasse 5

3 november 2018 13:00

Hoe moeilijk kan een team het voor zichzelf maken. Intussen blijken de eerste 10 minuten van de wedstrijden van JO17-1 slecht voor het hart aan het worden. Gaat het nog goed, opa’s ? Een aantal ouders heeft al besloten dan maar iets later te komen. Toch was het weer, gisteren, prima, het kunstgras valt uitstekend, KasperP was er weer enthousiast bij, Denis verzorgde in opperste concentratie en inzet de grensbewaking en de scheids was vrijwel onzichtbaar, dus prima! Oké, er was iets mindere trainingsopkomst, de aanvoerdersband was afwezig; maar aan de supporters kon het ook al niet liggen, want die waren weer massaal meegereisd.

Startopstelling

Cas, Bram, Paul, Mees, Simon, Nahom, Nikolaj, Jenayro, Sam, Mariano en SebasH. En dus een kleine maar sterke bank met Adil, Anne, KasperV (grieperig, dus op verzoek reserve); en trouwe speler/supporter KasperP.

1e helft

De wedstrijd begon met aftasten. Na 5 minuten vertrok Jenayro op rechts naar de achterlijn, maar zijn voorzet, of toch schot? Zeilde onhoudbaar voor iedereen voorlangs het doel. Onze achterhoede intussen acteerde heel nerveus, afwachtend, en kreeg daarbij geen steun vanuit het middenveld. In de 10e minuut kon Berkel vanaf links een voorzet geven, waarop onze keeper liggende de bal niet wist vast te  houden; de aanvaller was attent: 1 – 0, en niet eens onverdiend. Maar, direct (tijdens het schrijven van de vorige zin), bleek Mariano de bal in de Berkelse achterhoede te hebben verovert en in het doel geschoten: 1 – 1. (met de schrik vrij, dus).

Berkel intussen kopieerde met de wind in de rug ons spelletje van afgelopen week, door bij bal veroveren de bal naar voren te knallen: steeds met gevaar tot gevolg. In de 22e minuut toog Bram mee naar voren bij een vrije trap. Het zoveelste balverlies leidde een snelle counter in, onze onderbezette verdediging kon niet afstoppen, zodat de bal nu onhoudbaar voor Cas in het doel ging: 2 – 1 voor Berkel, en weer op achterstand.

Philippe en Bas keken het afwachtend gebeuren en het niet dekken van de eigen man achterin nog even aan, maar grepen in de 30e minuut toch maar in: Anne voor Nahom, waarbij Paul naar rechtsachter doorschoof. Deze omzetting gaf achterin de nodige rust. Neptunus Schiebroek probeerde nu meer druk te zetten, maar de passes ook van onze middenvelders landden steeds bij de geel hemden. Gek dat onze aanvallers er moedeloos van werden. Totdat in de 38e minuut Niko onze enige duelwinnaar Mariano bereikte, waarop hij de 2 – 2 binnen schoot.

Rust

Het laat zich raden, wat er zich in en rond de kleedkamer afspeelde. Adil mocht het linksvoor gaan proberen op de positie van SebasH, voor meer druk en beter meeverdedigen op die flank. De wind in de rug zou ons gaan helpen. En Philippe: ‘maak eens een vuist, sta op en trek elkaar omhoog !!’

2e helft

Het duurde eventjes, maar de peptalk in de rust had geholpen. Neptunus Schiebroek gaf nu  niets meer weg, duels werden gewonnen en passes onderschept. Alleen, mooi eigen spel zat er vandaag niet meer in. Wel zagen we meer kansen, aan beide kanten. Nu maakten onze verdedigers onder leiding van Cas ze allemaal onschadelijk.

De eerste kans van JO17-1 was een hoge voorzet van rechts door Mariano op Sam bij de 2e paal. Deze kopte hard, maar helaas recht op de op de doellijn vastgenagelde verdediger van Berkel. Iets later passte Mariano op maat op Adil die gericht links onder in de hoek schoot. Helaas bleek de keeper daarheen al onderweg, dus alleen maar een hoekschop. Cas kon gelukkig nog een uitbraak afstoppen, buiten de zestien meter. Gele kaart, maar geen doelpunt! Intussen liepen onze mannen regelmatig buitenspel. In de  56e minuut gaf Mariano weer een voorzet, nu op Adil die de moeilijke bal over het  hek volleyde. Maar ook Berkel kon een 100 % scoringskans gelukkig niet verzilveren door tegen een van onze lijnverdedigers te schieten.

Het duurde tot de 70e minuut, dat Adil een perfecte voorzet gaf op Mariano. Tja en dan is het gewoon 2 – 3, de eerste voorsprong van de dag. Galant als  Mariano is, gaf hij in de 80e minuut een voorzet terug op Adil, die nu met binnenkant voet beheerst langs de keeper de 2 – 4 eindstand vastlegde. In de laatste minuut mocht KasperV nog even de onderuit geschoffelde Anne vervangen en een laatste Berkelse aanval onschadelijk maken.

Conclusie

Uiteindelijk was er op de eindstand en winst niets af te dingen, over de hele wedstrijd heen genomen dan. De reactie van Philippe was wel begrijpelijk, naast de welgemeende complimenten aan onze mannen voor de tweede helft: In het vervolg spelen we alleen de 2e helft !

Tip van de dag (van Bas):

Uiterlijk 2 uur voor de wedstrijd genoeg eten !!! Dat voorkomt te weinig energie in de tweede helft en kramp, zoals vandaag tegen het einde .

We staan nu 4e op de ranglijst, wel met een wedstrijd méér. Deze plaats kunnen we volgende week vastpinnen door uit te winnen van de Betrokken Spartaan (om 15.00 uur).