JO17-1 profiteert in 2e helft maximaal tegen Soccerboys met 4 – 0 van de ontstane ruimte in het veld

Neptunus-Schiebroek JO17-1

4 - 0

Soccer Boys JO17-1

1e klasse 5

29 september 2018 9:30

School en sport gaan op de leeftijd van onze 15 en 16 jarigen niet altijd goed samen. Gelukkig blijft dit voornamelijk beperkt tot de trainingen. Vandaar dat een beetje van het trainers reglement moest worden afgeweken om 11 spelers te kunnen opstellen: 4 spelers hadden slechts 1x getraind. Ook KasperP konden we niet opstellen, maar hij was er wel weer enthousiast bij, vandaag! Net als Caleb, als tweede keeper.

De startopstelling: Cas, Mees, Bram, Anne, Nicolaj, SebasK, Adil, Nahom, SebasH, Mariano, Jenayro. En een sterke bank: Sam, Caleb, Paul en Simon.

Vooraf, Philippe: “Mannen, het gaat om….. je moet willen winnen….. (historisch betoog)” “en vooral als team”. De ballen werden nog even op verzoek van de goede Scheids J. Simons goed opgepompt; De grens van de eerste helft was Denis, in de tweede helft Hubertus. Langs de kant stond een schare geblesseerde ouders, achilles, voeten, rug, vrouw, opa, allemaal redenen om niet te kunnen vlaggen. Bijgevolg zou Bas in de tweede helft de verslagnotities maken. Helaas geen live foto’s, wie biedt zich aan?

De zon scheen fel, geen wind, prima maar kletsnat hoofdveld, Hans had een goed humeur, het spel kon beginnen.

1e helft

De jungle kent tijger, olifanten, beren maar ook minder bijterige soorten. Wat er vandaag niet in het veld stonden waren de (sabel) tijgers; ondanks de peptalk van Philippe. Soccerboys was in eerste instantie op alle fronten (behalve de doelman) feller, sneller, het leek wel gemotiveerder. Toch zagen we in de 3e minuut al een eerste gevaarlijke aanval van Neptunus Schiebroek. Jenayro zette vanaf rechts voor het doel op SebasH die bij de tweede paal maar net over kopte. Cas mocht enkele keren de bal vangen (oké, redden) en onze verdedigers hielden met hangen en wurgen stand. Totdat ze eindelijk begrepen, dat de tegenstander met twee spitsen speelden, die hoe dan ook moesten worden gedekt. In de 23e minuut gaf SebasK een perfecte steekpass door het midden op Mariano, die, met twee vrijstaande collega’s zelfzuchtig besloot de bal naast te schieten. De gun-factor (nl) is bij hem altijd lager dan de ‘gun-factor’ (engels). Het spel ging intussen best snel heen en weer, mede door de slechte aannames en passes aan beide kanten. Toen slipte ineens SebasH vrij als een vogel de 16 meter binnen, maar helaas pruts.

39e minuut: Mariano was onderuit gewals, waarop hij zelf op 18 meter de vrije trap nam. De keeper ging naar de goede hoek, keerde het schot, maar in de rebound vuurde Jena een ziedend schot af in de verre hoek: 0 – 1 , en eigenlijk toch wel stevig tegen de verhoudingen in.

Rust (jungle talk)

Over hét beest, bijten enzo (welk beest bedoelen we?)

2e helft

Lekker in de zon met de grensvlag zwaaiend; ‘maar wel goed opletten’, kwam vanaf de zijlijn. Bas mocht nu de statistieken bijhouden. Of de tegenstander nu gas terug nam, of Neptunus Schiebroek een bijterig tandje bij zette? Onze JO17-1 nam nu het heft in handen. In de 8e minuut klongkkk,   Mariano knalde de bal tegen de dwarsligger

9e minuut, Mariano zette nu zelf door, om de 2 – 0 binnen te schieten. Dit was de emotionele genadeslag voor Soccerboys. Zij gingen nu 1 op 1 spelen, achterin.. Fout fout !!

Toch leidde dit alles een hele tijd niet tot gevaar voor enig doel. Een paar minuten later kwam de bal uit de 16 meter van de tegenstander terug, waarop SebasK geen tel aarzelde. Mede door de kluwen aan benen voor zich ging zijn harde schot net naast. In de 15e minuut kwam de keeper uit het doel om onze aanvaller af te stoppen. Hij torpedeerde hem, maar de verder prima fluitende scheids gaf hoekschop.

20e minuut, Nicolaj maakt plaats voor Simon, Adil voor Paul, die nu beiden op het middenveld gingen acteren. Drie minuten later snelt Jenayro alleen op de keeper af, maar schrok kennelijk van zijn grote kans. In de 26e minuut loste Sam SebasK af. Hiermee was t.o.v. de basisopstelling de hele middenlinie vervangen. Hoe flexibel kan een team zijn!

Het duurde nu wel tot de 35e minuut dat ik weer een aantekening in mijn boekje tegenkwam: Een spaarzaam foutje van Cas die naar de grond gaande de bal weer loste. Mede door de goed anticiperende en storende Anne profiteerde Soccerboys hier niet van.

36e minuut. Jenayro toonde weer eens zijn kracht op de flanken met een actie en snelheid op rechts; hij gaf een voorzet op Mariano die op midden de 3 – 0 binnen schoot.

1 minuut voor tijd kregen we eerst nog een derde vrije trap van Mariano die een overvliegende Transavia probeerde te raken; driemaal is scheepsramp, kennelijk. In de 40e minuut bleek dit slechts een rookgordijn voor de finale. Jena weer op Mari, die tevreden zijn hattrick scoorde: 4 – 0 en direct de eindstand.

Conclusie

De start was moeizaam, elke beweging van Neptunus Schiebroek miste snelheid en felheid. Deze Friday after was gelukkig na 20 minuten weggebrand (door de zon of het zachtmoedige geroep vanaf de dug-out?). Soms zagen zelfs goed combinatiespel, vooral van achter uit en op het middenveld. Voorin kan dit nog beter. We zijn nu nog erg afhankelijk van ons snelheidsvoordeel op de flanken. En de aanname, tja, soms lijkt het dat we onder druk de bal liefst zo snel mogelijk weer kwijt willen. Komt goed, nu feesten en straks weer klaarmaken voor TOGB, komende week.