Ongeslagen status DSVP komt tegen Neptunus-Schiebroek JO17-1 niet in gevaar.

Neptunus-Schiebroek JO17-1

1e klasse 5

24 november 2018 11:15

DSVP JO17-1 – Neptunus Schiebroek JO17-1

Een waterkoude zaterdag aan de rand van Pijnacker vormde het decor van de wedstrijd van onze jongens tegen de koploper. 6 hele minuten later dan de aangekondigde tijd floot de scheids de wedstrijd aan. Al in de eerste minuten liet zij zien dat er niet met haar en de voetbalregels te spotten viel. Streng, lettend op ieder detail en duidelijk communicerend met spelers en aanvoerders gaf zij tijdens de hele wedstrijd de grenzen aan. Het leidde tot een fijne pot voetbal waar de jongens, soms vol van puberend adrenaline, konden tonen wat zij waard waren.

DSVP, tot nu toe nog zonder puntverlies, legden hun wil op het begin van de wedstrijd. Met steekpasses en veel inzet zetten zij onze verdediging direct onder druk. Echter tijdens het eerste kwartier konden zij geen vuist maken. Onnauwkeurigheid van hun kant en goed verdedigend werk van Neptunuszijde zorgden er voor dat er geen gevaar voor het uitspelend team ontstond. Door miscommunicatie en een slordige verwerking van de bal in de verdediging van Neptunus, kwam een aanvaller van DSVP op de rand 16 in balbezit en tevens in een situatie van waar hij niet missen kon. Een droog schot langs Cas betekende de 1-0.

De voorsprong gaf DSVP moed en nog feller in de duels, zochten zij hun weg naar voor. Een enkele keer kon Neptunus via de vrijwel onzichtbare flankspelers uitbreken, maar het werd nooit gevaarlijk voor het DSVP doel. Neptunus mocht van geluk spreken dat er niet voor een penalty werd gefloten toen Kasper ongelukkig viel en daarmee een speler van DSVP neerhaalde.  Een tweetal vrije trappen van DSVP net buiten de zestien leverde niet veel gevaar op. Cas maakte de eerste onschadelijk, de tweede ging ruim over. In de 35e minuut werd Sam door een hoog been tegen het hoofd geraakt. Het leidde tot een terechte gele kaart voor gevaarlijk spel van de DSVP-er. Even later en vlak voor de rust kopte uit een corner een vrijstaande speler in. Cas redde opnieuw bekwaam. Redelijk eenvoudig werd de rust gehaald. Met het veldoverwicht van de Pijnackers was 1-0 een terechte ruststand.

In de rust moet Philippe duidelijke woorden hebben gesproken want Neptunus kwam veel scherper de kleedkamer uit. Met Anne voor Paul en Simon voor Jenayro, waardoor Kasper doorschoof naar de rechtsbuiten positie, startten de jongens fel. De wil om de duels aan te gaan én te winnen bleek te zorgen voor een evenwichtiger wedstrijdbeeld. Nu de kansen nog. Maar, waar wij, (groot) ouders die in groten getalen waren op komen draven, hoopten op een bevlieging van Mariano of één der buitenspelers bleven deze jammer genoeg uit. Wederom poogden de DSVP spelers, die vrijwel allemaal tweedejaars A spelers waren, met steekballen en goed combinatievoetbal onze verdediging te ontregelen. Het tempo was hoog en de balhandling van de DSVP-ers was prima verzorgd. Dit leidde tot een counter over rechts die aanvankelijk door Cas werd gestuit. Via de paal belandde de bal toch bij de verkeerde kleur die geen enkele moeite had de 2-0 in te schieten. Het bleek de nekslag voor Neptunus, dat tot dan hadden gehoopt op een gelijkspelletje. De passing was te onnauwkeurig, de aannames moeizaam, de communicatie te gering. Toch werden er een aantal hoekschoppen verdiend. De spaarzame vrije trappen in de buurt van het DSVP doel misten net zoals de corners precisie. In de 65e minuut vergreep Bram zich aan een doorgebroken speler. Het kwam hem op een terechte gele kaart te staan. De vrije trap verdween vervolgens hard in de korte hoek voor de 3-0. In het laatste kwartier kwamen Adil en Nahom, Mees en SebasH vervangen.  In een laatste soort van offensief werd Bram doorgeschoven en ontstond er een overvloed aan uitbraken en kansen voor DSVP. Cas redde keer op keer bekwaam en zorgde ervoor dat de achterstand niet opliep. Er tegen over stonden enkele kansjes voor Neptunus. Kasper schoot net over en Mariano zag een doorbraak op de nipper gestuit. Na 8o minuten floot de prima scheids de  wedstrijd af en konden spelers  en ouders de warmte van respectievelijk douche en kantine opzoeken. DSVP blijft ongeslagen koploper terwijl Neptunus middenmoter blijft. Volgende week hebben de jongens rust. De week erop volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen laagvlieger SEP.

Opstelling: Cas, Mees, Bram, Paul, KasperV, Sam, Nikolaj, Sebastiaan K., Jenayro, Mariano en Sebas H.

Wissels: Adil, Anne, Nahom en Simon en reservekeep Filip.