O17-1 levert wanprestatie in windwedstrijd.

3 - 2

Neptunus-Schiebroek JO17-1

1e klasse 5

8 december 2018 11:00

De omstandigheden waren zwaar, Sinterklaasavond hakte er misschien te hard in en ja het moest gezegd de wedstrijdleiding was niet heel sterk. Allemaal excuses, maar de bottomline is dat Neptunus hier gewoon met drie punten huiswaarts had moeten keren. Gezien de stand op de ranglijst van Neptunus dat speelde tegen het Delftse SEP dat nog maar 2 gelijke spelletjes had behaald mocht er meer verwacht worden van de mannen. Het wordt tijd dat de Neptunus spelers eens naar zichzelf gaan kijken, kritischer worden op hun eigen spel en gewoon eens gaan voetballen!

Ondanks het povere spel komt Neptunus in de 25e minuut op een 0-1 voorsprong. Op een enkel dwarrel schot na, dat goed verwerkt wordt door Cas, is er geen enkele reden om aan te nemen dat SEP kan gaan scoren. Neptunus ontstijgt het niveau van de Delftenaren niet en is slordig in de passing en durft nauwelijks te voetballen. Wat losse flodders daargelaten komt de 0-1 dan ook uit de lucht vallen.  Het lijkt erop dat de goal inspireert want er komen zowaar enkele goede aanvallen op gang. Mariano vergeet een 100% kans af te ronden als hij oog in oog met de keeper staat. Nikolaj heeft ook ruimte maar haalt te laat de trekker over.

Met 0-1 gaat Neptunus de rust in. Met Dennie voor Jenairo, Adil voor Nikolaj en Nahom voor Mees keren de mannen terug voor de tweede helft.

Zoals wel vaker komt Neptunus goed de kleedkamer uit. Kasper krijgt een goede kans vanaf rechts. 8 minuten in de tweede helft lijkt Neptunus op rozen te zitten als een 0% kans van Kasper gepromoveerd wordt tot een doelpunt door de wind. De SEP keeper kan de bal, die over hem heen gaat, nog net via binnenkant paal naar binnen zien rollen. De 0-2 zou rust moeten geven en manhaftig verdedigd moeten worden. In plaats daar van scoort SEP direct erna de aansluitingstreffer. Een door het centrum doorgebroken speler weet te scoren. Het spel verhard en onze centrumverdedigers laten zich behoorlijk intimideren door het soms ruwe spel van SEP. Zowel Simon als Anne vinden zichzelf terug op de kunstgrasmat na een aanvaring met de fanatieke Seppers. De scheidsrechter lijkt de ‘duelkracht’  van SEP wel te waarderen.

Als onze aanvallers iets zuiverder hadden gemikt was de 1-3 misschien op het bord verschenen en had SEP de moed opgegeven. Nu roken zij bloed. Uit een ingooi kwam centraal een SEP speler helemaal vrij voor Cas. Hij scoorde koelbloedig de gelijkmaker langs een kansloze Cas. Met Luka voor Simon probeert Phillippe het tij nog te keren maar het momentum ligt duidelijk bij SEP. Na een charge op wederom Anne en de consternatie die erna ontstaat ontvangt Sam een gele kaart voor praten. De vlam slaat echt in de pan als een thuisspeler op Cas doorloopt. Pas nu ontstaat er het fanatisme waar het eerder aan ontbrak. Gelukkig ontaardt de wedstrijd niet in een rel en wordt er stevig doorgevoetbald. De ruimtes worden groter en aan beide kanten ontstaan er kansen die aan Neptunus helaas niet besteed zijn. Dat SEP uiteindelijk het winnende doelpunt maakt is geen wonder als er met het hart gespeeld wordt. SEP speelt agressiever en de wil om te winnen is bij hen gewoon groter dan bij onze jongens. Met nog slechts enkele minuten te gaan lijkt het wel of Neptunus er niet meer in geloofd. De winterstop lonkt en voor de tweede helft van de competitie maakt het niet uit of er beslag wordt gelegd op de vijfde of de zesde plaats. Het is jammer dat het eerste deel van de competitie niet heeft gebracht wat de staf en de talrijk aanwezige (groot)ouders ervan gehoopt en misschien ook wel verwacht hebben. Kortom, er is genoeg werk aan de winkel voor de jongens.

Basis: Cas, Mees, Anne, Simon en Paul. Sebastiaan, Sam en Nikolaj. Jenairo, Mariano en Kasper

Wissels: Dennie, Luka, Nahom, Adil en Filip.