Neptunus-Schiebroek JO17-1 vergeet zichzelf te belonen.

2 - 2

DSO JO17-2

1e klasse 5

13 oktober 2018 10:00

Het lijkt erop dat de looptraining van afgelopen week zijn uitwerking niet heeft gemist. Na de desastreuze partij van vorige week, waarin inspiratieloos werd verloren van TOGB, werd vandaag aangetreden tegen DSO. Er werd vanaf het eerste fluitsignaal uit een ander vaatje getapt en hard gewerkt tegen de ongeslagen koploper uit Zoetermeer. De open wedstrijd in de stralende zon bleek een aangenaam schouwspel. Het veld, nog nat van de dauw en enigszins glad van de vallende balderen was niet altijd makkelijk te bespelen, maar de jongens lieten zien dat ze het voetballen nog niet verleerd waren.

DSO begint sterk maar de eerste grote kans was toch echt voor Neptunus. Sebas H. schoot strak voorlangs. Jammer dat niemand zijn been er tegen aan kon zetten, anders was de 1-0 een feit geweest. Direct erna was Sebas weer gevaarlijk zonder resultaat. Helaas valt dan natuurlijk de 0-1 aan de andere kant.  Na 12 minuten voetbal brak een over links een speler van DSO door en hij kreeg de bal gelukkig mee. De nummer 8 van DSO passeerde vervolgens de laatste man en verschalkte Cas aan zijn linkerzijde. Alhoewel onze keeper nog wel aan de bal zat werd deze toch te goed ingeschoten waardoor Neptunus al vroeg achter de feiten aan liep, 0 – 1. Niet veel later was een enigszins aangeslagen Neptunus niet scherp op een aanval van de andere kant. Een droog schot werd dit keer prima naar de zijkant verwerkt door Cas. Halverwege de 1e helft verzandde het team in foute passes en onzorgvuldige aannames waardoor er veel balverlies ontstond. Er moest een schepje bovenop en wie beter dan Bram kan het team op scherp zetten. Met een venijnige tackle zocht Bram de grens op. ‘In de duels moet het harder en steviger’ lijkt hij aan te geven. Op een hoge bal wint Mariano zijn duel. Koppend verschafte hij daarmee ruimte aan Jenayro, die Sebas bediende. En een welgemikt schot in de verre rechterhoek was vervolgens voor de kleine keeper van DSO te veel gevraagd. Er staat een welverdiend 1-1 op het bord! Nog geen minuut later staan de jongens bijna op voorsprong. Jenayro levert wederom een prachtvoorzet af. Helaas wordt de bal door Mariano en Sebastiaan gemist waardoor de bal voorlangs verdwijnt.  Vanuit het niets komt dan toch weer DSO op voorsprong. In de 22e minuut is een hard schot vanaf links te lastig voor Cas. De stuit maakt dat de bal hard in de verre hoek het net raakt, 1 – 2.

Af en toe worden er vervelende overtredingen gemaakt. De warrige scheidsrechter is een Pietje Precies als het om details gaat, maar gestrekte benen en duwpartijen worden niet of nauwelijks teruggefloten, laat staan dat er gele kaarten worden getoond. Ondanks dat laat Neptunus de kop niet gek maken. Ze drukken steeds meer aan. Een net gemiste kopbal, een scrimage voor het doel en een schot vlak voor rust van onze spits Mariano duiden erop dat er meer inzit tegen deze tegenstander.

Phillipe wisselt na een paar minuten in de tweede helft Adil voor Nikolaj. Waarschijnlijk heeft Phillippe in de rust nog eens duidelijk gezegd dat DSO achterin kwetsbaar was. Er worden duels gewonnen en dat leidt direct tot een kansenregen van Neptunus. Sebas kopt bijna de gelijkmaker in. Deze komt uiteindelijk toch als Mariano wordt vrijgezet door Sebas. Hij schiet droog in. Al in de 46e minuut is de 2-2 is een feit! En de jongens gaan door. Kansen voor Sebastiaan, Jenayro en nogmaals Mariano worden helaas niet tot doelpunt gepromoveerd. Inmiddels zijn Nahom en Mees, Sebas en Paul komen vervangen. Kasper schuift door naar de buitenpositie. De wedstrijd wordt nu wat grimmiger. Bram wordt hard onderuit gehaald als hij opstoomt. De door Mariano genomen vrije trap die eruit voortkomt spat uiteen op de lat. Anne wordt lomp onderuit geschopt en in plaats van een terechte kaart voor  DSO krijgt Bram er één vanwege aanmerkingen op de leiding. In de 30e minuut redt Cas met een sliding en voorkomt hij dat een doorgebroken speler kan scoren. Ondanks enkele kansen voor DSO staat het team in de tweede helft beter. Er is meer rust in de verdediging en de passing is nu wel verzorgd. De uittrappen van achter leveren regelmatig gevaar op door een sterke Mariano en de twee snelle buitenspelers. Het middenveld sluit wel eens ietwat te laat aan waardoor de tweede bal nog te vaak wordt ingeleverd. In het laatste kwartier heeft DSO iets meer de bal maar bij hen lijkt de tank een beetje leeg. In de laatste vijf minuten vergeet Neptunus zichzelf te belonen voor een prima wedstrijd. Zowel Kasper als Mariano (2x) hebben de 3-2 op de slof, maar zij weten het net jammer genoeg niet te vinden. Een 2-2 is uiteindelijk een terechte uitslag, maar oh oh, wat was het fijn geweest om net voor tijd nog volle drie punten te grijpen.

Concluderend: De weg naar boven is ingezet. Na de zeperd van vorige week weten de jongens weer wat het is om met keihard werken een resultaat te behalen. De competitie kan nog alle kanten op want het lijkt erop dat iedereen van iedereen kan winnen. Voetballen kunnen de jongens wel, maar op het gebied van communicatie (weten wanneer wel en wanneer niet te spreken), coaching en gezond voetbalverstand en een iets efficiëntere afronding, kunnen er zeker nog stappen gezet worden. Nu eerst genieten van de herfststop. Op 27 oktober volgt de thuiswedstrijd tegen Den Hoorn.

Neptunus: Cas, Kasper, Anne, Bram, Paul, Sam, Sebas K., Adil, Jenayro, Mariano en Sebas H. Wissels: Nahom, Mees, Nikolaj en Filip.