Fysiek sterker en doelgerichter Leonidas zet timide JO17-1 met 2-1 op zijn plaats

Leonidas JO17-1

2 - 1

Neptunus-Schiebroek JO17-1

1e klasse 5

22 september 2018 12:30

Vlak spel verdient weinig woorden, vandaar dit korte verslag, vooral voor de statistieken. De winst van Leonidas was vandaag verdiend, en groten dank gaat naar onze vlaggenisten Mels en Eef, die ook nog eens plensbuien, wind en enkele scheidsrechterlijke missers moesten trotseren.

De basisopstelling

Cas, Paul, Simon, Anne, Mees, SebasK, Sam, Adil, SebasH, Mariano, KasperV. Met een ijzersterke bankbezetting, die deze week minder had getraind: Bram, Jenayro, en de 1e helft met B2 gespeelde Nicolaj en, de herstellende KasperP.

1e helft

Aanvang 11.31 u. Het tenenkrommend spel bracht ons uiteindelijk in de 27e minuut bij een eerste hoogtepunt van de wedstrijd. Leonidas speelde de bal snel naar voren naar hun spits, waarop Anne keurig eerst de bal naar de achterlijn schoof, en daarbij uiteindelijk enkele benen mee nam; van een zoals altijd luidkeels kermende bekende: Meriton. De verder goed fluitende scheids besloot nu onterecht tot een penalty en een gele kaart voor Anne. Gevolg een 0 – 1 achterstand, maar geen drama.

3 minuten later zagen we een bliksemschicht, naar later bleek, vanwege de foto’s van Onno bij de B2 tegen 16 hoven. Maar dat wisten we toen nog niet. Vandaar dat de scheids ons (wel terecht) naar de kleedkamers stuurde. Intussen kwam Nicolaj vanaf de B2 verder bij ons mee spelen.

Na de hervatting van de eerste helft duurde het tot 13.27u dat in de beste aanval van JO17-1 Sam naar KasperV passte, die, volledig vrij bij de tweede paal de 1 – 1 binnen schoot. Intussen had Leonidas diverse kansjes laten liggen, dan wel door Cas onschadelijk zien gemaakt worden. Kortom, de twee verdedigingen heersten vandaag over de aanval: de laatste was passief, afwachtend, totaal initiatiefloos; behalve dan in deze scorende aanval.

Rust

Bram voor Anne, Jenayro voor SebasH.

“Heren, feller in de duels, durven !! En, die aannames moeten beter, zucht. De bal liefst naar de medespeler”; helaas was dit verzoek, vooral op links vandaag aan dovenmansoren gericht… Onze aanvallers kregen de hele wedstrijd niet veel bruikbaars aangereikt.

2e helft

47e , zagen we dom balverlies op rechtshalf van een van onze aanvallers in onze omschakeling naar voren. Het harde gebrul vanaf de kant kon niet voorkomen, dat de tegenaanval vanwege een gekregen (?) Kans – kaart zomaar tot de 1 – 2 voorsprong leidde.

60e . Nicolaj voor Sam, die een beetje onwel van het veld af sjokte. Nog 2 grote kansen van Leonidas gingen er gelukkig niet in. Want we hadden Cas, met de hardwerkende verdedigingslinie, die, door het geklungel voorin, constant onder druk stond. In de 28e minuut ging een schot buiten het bereik van iedereen tegen de paal. Mariano schoot aan de andere kant heel beheerst over de muur naar het doel, waar de keeper zonder gevaar de bal kon lossen; want Jenayro had de intercity gemist en kwam dus met zijn stoptreintje ruim te laat voor de rebound.

Eindstand dus 1 – 2, en de keeper van Leonidas had eigenlijk niets te doen gehad !!!

Conclusie

Weinig durf in de duels. Met de kont naar achteren en de ogen dicht win je ze echt niet! De voetbal intelligentie werd slechts sporadisch gebruikt. “na 5 minuten weet je hoe ze spelen”, tja, maar dan? Onze aanval bleef de hele wedstrijd in de warme armen van hun verdedigers hangen. “aanvallers, je moet (de kansen) ruiken, initiatief nemen, wegsprinten, roepen, driehoekjes maken”. Helaas, net als de treinen gisteren rondom Utrecht (40 minuten schaapjes kijken tussen Rotterdam en Gouda) vertrok er vandaag weer geen sprinter naar Groningen, of ergens anders heen. Sein en wisselstoring zeker. In alle linies leek het wel, of het erom ging, de bal zo snel mogelijk kwijt te raken, in plaats van er iets zinnigs mee te doen; enkele uitzonderingen daargelaten. Dus, wij speelden ver onder ons niveau en lieten dus een grote kans lopen om vandaag van een zwak Leonidas te winnen.