Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

JO17-1 loopt gelijkspel mis tegen technisch beter TOGB, ondanks goede eindsprint in de tweede helft

Onbekend

Behoorlijk gehavend trad JO17-1 aan in Berkel en Rodenrijs, zonder de herstellende KasperP, geblesseerde Jenayro, Simon; en dus maar 2 wisselspelers, naast de 2e keeper (vandaag) Cas. Marcel was vandaag onze enthousiaste vlaggenist; ook hij kon gaan douchen na de wedstrijd. Gezien het snelle spel, had ik graag voor hem ook een wissel gehad.

Startopstelling

Filip, Bram, Anne, Mees, Nahom, SebasK, Adil, Nicolaj, Mariano, KasperV en SebasH. En dus een kleine maar sterke bank met Sam en Paul en Cas; en trouwe supporters KasperP, Simon en later Jenayro.

1e helft

Eerst nog  zonder hoekvlaggen (hadden ze vergeten) konden wij de eerste aanvalsgolven redelijk tot goed opvangen. TOGB zette goed druk, was nauwelijks van de bal te krijgen en Neptunus-Schiebroek kon de bal moeilijk in de ploeg houden. Aan de andere kant ontstond voor beide doelen niet echt groot gevaar. De coaches hadden onze mannen duidelijke instructies meegegeven voor hoe om te gaan met de te verwachten felheid en vooral snelheid. Op deze punten hebben we nog een wereld te winnen, maar de potentie is er. Het duurde tot de 10 minuut dat TOGB een vrije trap mocht  nemen op 18 meter. De muur stond goed, maar ging te vroeg uit elkaar. Desondanks ging de bal gelukkig naast het doel van Filip.

13e minuut, gerommel op links, eindigend in een onhoudbaar schot linksonder in de hoek: 0 – 1.

Onze tegenmaatregel moest zijn: De bal snel naar voren op de snelle vleugelaanvallers. Gezien de kwaliteit van hun verdediging moesten dan de kansen gaan ontstaan. In de 16e minuut blokkeerde SebasH een late uittrap van een verdediger. De bal ging helaas niet het doel in.

18e minuut, Neptunus Schiebroek bleef in een wandeltempo spelen, terwijl TOGB een veel hoger handelings- en bewegingstempo liet zien. Aangevuld met sterk aan de bal en bij ons alleen maar balverlies, dit keer rechtsachter, ging de bal nu in de verre hoek, onhoudbaar voor Filip: 0 – 2.

De Berkelse keeper had intussen niets te doen gehad! En het is, dat Filip nog enkele keren goed wist te redden. 2 minuten later werd KasperV goed op rechtsvoor weggestuurd, hij maakte een goede actie, gaf een voorzet, maar de bal werd net voor SebasH onderschept. Bram kwam nog eens opstomen, maar zijn harde en goede schot vanaf 20 meter ging maar net over het doel.

34e minuut. Redelijk onverwacht, gezien het spelverloop, maakte KasperV een actie op rechts, kapte, gaf een prima voorzet op SebasH midden voor de goal, die de bal direct op de slof binnen schoot: de aansluittreffer, op een heel mooi moment voor de rust: 1 – 2.

Rust

De coaches vroegen, of er iets meer zonder de bal bewogen kon gaan worden. En, duels !! Alleen Bram stond op dit punt zijn mannetje. Qua tactiek ging JO17-1 nu met twee spitsen spelen, Mariano en KasperV; Sam kwam erin voor SebasH en Paul voor Anne. Gevolg: geen veldwissels meer over.

2e helft

Snel mocht de nummer 10 de bal over de muur, en gelukkig over ons doel schieten.

10e minuut. En weer lieten wij de tegenstander gewoon doorlopen: 1 – 3.

Smetje op de wedstrijd. Nico vroeg en kreeg een gele kaart voor een wilde trap na balverlies.

17e minuut. Nahom gaf de bal voor het doel, waar Mariano perfect doorkopte naar kasperV die sneller dan de vallende keeper de 2 – 3 binnen schoot. Van weggespeeld worden was intussen helemaal geen sprake meer. Oké, 2 verschillende spelwijzen, maar dat kwam niet in de stand tot uiting. TOGB bleek kwetsbaar achterin; Maar wij helaas ook.

22e minuut. Hoekschop TOGB. De bal werd laag voor gegeven, iedereen bleef gespannen op de doellijn staan, zodat de vrije aanvaller de wegstuitende bal zomaar in het doel kon schieten: 2 – 4.

In de 26e minuut werd Sam behoorlijk getackeld, maar de scheids gaf goed voordeel. KasperV kon vrij naar het TOGB doel snellen, de keeper omzeilen, maar helaas ook het doel. Even later zagen we een perfecte aanval van Neptunus Schiebroek over 5 schijven. Helaas ging het uiteindelijke schot vanaf 18 meter van SebasK net naast. Even later gaf Adil een goede assist op Mariano die de keeper op zijn weg vond. TOGB miste intussen enkele dotten van kansen, onder andere door vrij voor het doel over de bal te maaien. En KasperV gaf nog een precies op maat voorzet op Mariano die met zijn hoofd en bal de springende handschoenen van de keeper tegenkwam.

35e minuut. Het werd nog spannend. KasperV haalde weer eens de achterlijn, gaf een precies op maat voorzet op Mariano die voor het doel kwam binnen snellen, om de bal hard en onhoudbaar binnen te koppen: 3 – 4.

En toen dook KasperV ineens zelf vrij voor de keeper op, maar de hoek was klein. Misschien mede door het gebrul vanaf de kant om te schieten, raakte hij helaas net de paal. Ook dat is voetbal.

Jammer, dat 2 minuten later de excellente nummer 10 uit Berkel, ineens helemaal vrij 3 – 5 kon binnen schieten.

Conclusie

Een gelijkspel zou misschien net iets teveel zijn geweest, gezien het overwicht van TOGB. Maar wat het creëren van kansen betreft deed Neptunus Schiebroek zeker niet voor hen onder. En dan moet het geluk nog mee zitten. De neutrale kijker zag een spannende wedstrijd, met twee verschillende speelwijzen, maar constant gevaar voor beide doelen.