Doeltreffend JO17-1 verslaat na snelle voorsprong Wippolder regelmatig met 4 – 2 .

Neptunus-Schiebroek JO17-1

4 - 2

Wippolder JO17-1

1e klasse 5

17 november 2018 10:00

Wilko Poulie

Voor Philippe was het een soort Morning After na het verlies van les Bleus van Oranje. Elke nadeel heb zijn voordeel: ‘Duitsland is gedegradeerd’. De emoties van de vorige week waren gelukkig snel weggestopt, niet meer over hebben dus. Vandaag stond de 6 punten wedstrijd tegen Wippolder op het programma, dat met 3 punten verschil net boven Neptunus Schiebroek stond. Er moest dus gewonnen worden. Het hoofdveld lag er prima bij, waarop het witte vrieslaagje net op tijd door de heerlijke najaarszon was weggesmolten. Zoals altijd noem ik graag eerst de belangrijkste ondersteuners, te beginnen met onze coaches Philippe en  Bas en de vlaggenisten voor vandaag Denis en Ewoud. Allemaal top, mannen! Maar het ging natuurlijk vooral om de spelers en de trouwe herstellende KasperP en later Niels, gezellig in de dug-out.

Startopstelling

Cas, Bram, Anne, Mees, Nahom, Adil, Simon, Nikolaj, Mariano, KasperV en SebasH. En dus een sterke bank met Paul, Sam, SebasK en Filip, onze reserve keeper van vandaag.

1e helft

Het midden van de competitieranglijst is druk bezet, dus moest er door beide partijen worden gewonnen; maar vooral door Neptunus Schiebroek. Waarschijnlijk zou de verdediging van de bezoekers de zwakste plek zijn. Dit bleek inderdaa al snel in de 6e minuut. De keeper pakte de bal in een actie na het lossen een tweede keer op, en dat mag niet: vrije trap binnen de 16 meter. Wat het muurtje voor functie had of bedoeling, geen idee. Mariano knalde de bal tussen alle benen door in het doel: 1 – 0. Droomstart!

Vervolgens zagen we veel ballen veroverd worden door onze JO17-1, om deze vervolgens snel wil af te geven; oké, hun kleuren waren ook wit – blauw, maar toch. De bezoekers deden dat veel beter: Tik – Tak – Pass . Gelukkig speelde onze verdediging vandaag een van zijn sterkere wedstrijden, echt allemaal! Echter, onze vleugelspelers voorin…. Busje komt zo, leek het wel. Het middenveld liet veel goede bedoelingen zien, maar het veldspel, ofwel, eerst goed kijken en dan naar de goede plek lopen zonder bal om vervolgens nog eens kijken, om perfect na ontvangst te kunnen hervatten; dit had Frenkie de Jong vrijdagavond toch goed voorgedaan! Mede hierdoor speelden onze aanvallers op een eiland, met weinig steun van achteren, om de kaatsen en niet buitenspel te worden weggestuurd. Het is dat Mariano dan maar zelf als hangende spits ging fungeren. Uit dit alles vloeide gelukkig geen bloed, want Wippolder kon nauwelijks zelf gevaarlijk worden. Het was dan ook Schiebroek, dat in de 19e minuut een assist van Cas liet zien, hoog over iedereen heen op Mariano, die de bal over de uitkomende keeper in het lege doel lobde: 2 – 0.

Na de hervatting bleef ons middenveld overlopen worden en hield weinig aanvallen tegen. Kasper maakte wel nog met een geweldige rush naar achteren (?!) een uitbraak onschadelijk. Rushes naar voren waren aan voorin zeldzaam. En toen viel in de 29e minuut de aansluitingstreffer. Een vrije trap op links vanaf 20 meter ging via een hoofd rechts voor doel waar een aanvaller helemaal vrij de bal in het onbewaakte doel kon schieten: 2 – 1. Drie minuten later liep Wippolder eenvoudig door onze linies, om vanaf 19 meter op doel te schieten. Cas kon nog wel pareren, maar de rebound ging in het doel: 2 – 2 . De bezoekers versnelden nu, maar onze keeper liet enkele wereldreddingen zien. Aan de andere kant bracht Niko met een pass binnendoor SebasH in stelling, die links onder de keeper langs en via de paal de 3 – 2 binnen schoot; 39e minuut, een heel belangrijk moment!

Rust

Was het de mannen opgevallen, dat de bezoekers achterin 1 op 1 spelen? Dat ze snel naar voren komen, om dan in overtal te zijn? Ondanks dat zij twee goede middenvelders misten vandaag, zetten zij ons steeds goed klem, om met Tik Tak Pass uit te spelen. Philippe gaf aan, dat onze handelingssnelheid dus omhoog moest, net als op de training. De wisselcarrousel dan: Jena naar rechtsvoor, KasperV naar rechtsachter en daardoor Mees naar Linksachter; Nahom hierdoor helaas naar de kant. De overige wissels even wachten.

2e helft

In de 43e minuut ging de bal via Nikolaj naar Jenayro, die goed inviel met mooie en snelle acties, te beginnen richting Mariano; via een kleine kluts stond het ineens 4 – 2 op het bord. Dit bleek later tevens de eindstand…  Wie  nog verder wil lezen?

In de 51e minuut werden de hardwerkende Simon en Adil vervangen door Sam en SebasK. Hiermee ging ons middenveld op slot voor Wippolder. Neptunus Schiebroek nam de regie van de wedstrijd definitief over. De tegenstander vuurde nog enkele afstandsschoten af, die onze keeper allemaal onschadelijk maakte. In de 63e minuut kwam Paul erin voor Niko, om linksachter te gaan verdedigen. Hierdoor schoof Mees op naar het middenveld. SebasH lobde een bal net naast het doel en verder vonden onze mannen geen schietkansen meer of stichtten geen gevaar (?). De bezoekende keeper kreeg niets te doen, hoe kan dat? Het enige noemenswaardige was de Schiebroekse ‘leider’, die bij een hoge bal richting de dug-out, achteruit lopend, door de waterzak onderuit werd gehaald. Maar ja, ook voor hem bestaat het leven gewoon uit vallen en opstaan.

Uiteindelijk was de einduitslag van 4 – 2 helemaal terecht en een gedeelde 4e / 5e plaats op de ranglijst het gevolg. Volgende week de uitwedstrijd tegen ongeslagen koploper DSVP in Pijnacker.