24 november 2018 15:00

DCV – Neptunus-Schiebroek   4 – 1

Zaterdag 24 november 2018

Door Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek heeft de topper tegen een veel feller en agressief jagend DCV zeer verdiend verloren. De Rotterdammers hadden op het hobbelige grasveld in Krimpen aan den IJssel een complete off-day. Zij speelden onnauwkeurig en verloren vele persoonlijke duels. De thuisclub wist wel raad met het slordige uitverdedigen en strafte dat met directe schoten af. Na deze eerste nederlaag van het seizoen moeten zij nu de koppositie delen.

Direct na de aftrap nam de thuisclub het initiatief. Het leverde in het eerste kwartier al drie kansen voor o.a. Christiaan Schrader en Daan van Ingen op. Pas na een kwartier kwam Neptunus-Schiebroek met een gevaarlijke aanval. De scherpe lage voorzet van Chahine Lobiyed werd door Mike Janssen hard over het doel gejaagd. Het was DCV dat in de 20e minuut de leiding nam. De voorzet vanaf links werd niet geblokt en Carlo de Reuver trof met een volley in de benedenhoek raak 1 – 0. Daarna kwamen de Rotterdammers wat meer aan aanvallen toe. Zo kopte een Krimpense verdediger op de bovenkant van de lat van zijn eigen doel. Even later kopte Leroy van Bueren vrij voor het doel rakelings langs. Toch bleven de tegenstoten van de thuisclub gevaarlijk. Na een half uur tikte doelman Dennis Ensing en kopbal van Daniël van Delft over de lat. In de laatste minuut voor de rust was Mike Janssen nog gevaarlijk. Gezien het vrij machteloze spel van de Rotterdammers was de ruststand verdiend.

Alle goede voornemens in de rust konden na drie minuten al de prullenmand in. Sander Duin speelde een bal slecht in en de voorzet werd door Machiel Lourens recht omhoog gekopt.  Chris Schrader bedacht zich geen moment en haalde direct uit. De bal verdween in de linkerbenedenhoek 2 – 0. Vier minuten later zorgde Angelo Spanjaart met tijdig uitkomen ervoor dat de voorsprong niet verder  opliep. In de tegenaanval wist Mike Janssen zijn maatje Leroy van Bueren te bereiken, die vrij snel op doel schoot. Via een verdediger vloog de bal over de doelman tegen het net 2 – 1. Even leek het erop dat dit de ommekeer was, want in de 55e minuut stuitte een vrije trap van Stefan van Diest net te hoog op voor de inkomende Machiel Lourens. Na een uur spelen was de hoop vervlogen toen Sander Duin bij het uitverdedigen in de voeten van Daan van Ingen kopte. Ook hij haalde direct uit en weer verdween de bal in de benedenhoek 3 – 1. Twintig minuten voor het einde had Daniël van Delft de spanning terug kunnen brengen, maar vrij voor het doel kopte hij simpel in de handen van de doelman. Zes minuten voor het einde werd Leroy van Bueren in de rug gelopen, maar de leidsman wilde van een overtreding in de zestien niets weten. Vier minuten voor tijd maakte Daan van Ingen aan alle spanning een einde toen hij een counter doeltreffend afrondde 4 – 1. Op de valreep schoot Stefan van Diest nog een bal naast.

Hoewel winnen altijd lekker smaakt, staan we weer met beide benen op de grond en zullen we volgende week ervoor moeten zorgen dat we de koppositie heroveren.

Scheidsrechter Spaans floot een matige wedstrijd en gaf geel aan Massaro Latuheru (Neptunus-Schiebroek).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Machiel Lourens, Sander Duin (65e min. Mitchel van Wageningen), Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Paul Hoekstra (59e min. Volkan Unlu), Daniël van Delft, Chahine Lobiyed (65e min. Faybian Hertstein), Leroy van Bueren, Mike Janssen