2e klasse D

15 december 2018 14:30

KNVB

De wedstrijdbal werd geschonken door het team Veteranen 2 (VE 2).

Neptunus-Schiebroek heeft in de laatste competitiewedstrijd van 2018 voor de korte winterstop goede zaken gedaan om een naaste concurrent met een nederlaag terug naar Hellevoetsluis te sturen. Het was op deze ijskoude zaterdagmiddag een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was de thuisclub de betere en benutte de mogelijkheden die zij kregen goed. In de tweede helft waren de bezoekers de bovenliggende partij maar wisten de kansen niet te verzilveren. Als antwoord op vorige week toonden de Rotterdammers een enorme veerkracht door met en voor elkaar de strijd aan te gaan en te knokken voor de punten. Door de winst blijven zij medekoploper.

Beide ploegen gingen voor de winst en dat leverde voor de toeschouwers die de winterse temperaturen hadden getrotseerd een boeiend schouwspel op. Al in de 4e minuut was Daniel van Delft dichtbij het doel na een afgeslagen voorzet. In de 9e minuut kwam Neptunus-Schiebroek al op voorsprong. De razendsnelle Faybian Hertstein gaf de bal goed voor en de vrijstaande Chahine Lobiyed rondde dit prachtig in de bovenhoek af 1 – 0. Af en toe was er wel dreiging van de gasten, maar tot grote kansen leidde dit niet. In de 16e minuut bereikte een pass van Chahine Lobiyed spits Leroy van Bueren, die met een vloeiende beweging de bal in een keer over doelman Christiaan van Wijngen tilde 2 – 0.  Halverwege de eerste helft schoot Paul Hoekstra na een goede aanval naast de paal. Net voor het half uur werd Faybian Hertstein door Leroy van Bueren alleen voor de Nieuwenhoornse doelman gezet. Helaas prikte hij de bal naast. In de 33e minuut pakte doelman Christiaan van Wijngen een schot van Daniel van Delft. Vijf minuten later schoot Nieuwenhoorn voor het eerst op het doel. De harde pegel van Tim van der Lijn vloog over de lat. Kort voor de rust verscheen Daniel van Delft aan de linkerzijde in scoringspositie, maar helaas legde hij de bal onzelfzuchtig breed. Drie minuten voor de rust moest Danique Wolters met een ernstige knieblessure het veld verlaten. De ambulance  moest zelfs naar Schiebroek komen. Wij wensen hem veel sterkte !

Nieuwenhoorn kwam in de tweede helft met twee wissels geheel anders uit de kleedkamer. Zij wilden snel de aansluitingstreffer forceren en zetten veel druk op de verdediging van Neptunus-Schiebroek. Met veel passie voorkwam de thuisploeg dat. In de 49e minuut moest Ryan Lol tijdig zijn doel uitkomen om een dieptepass onschadelijk te maken. Toch kregen de Rotterdammers in de snelle omschakeling ook wat mogelijkheden, maar gingen daar te onzorgvuldig mee om. Zo kopte tien minuten na rust Daniel van Delft een goede voorzet naast de paal. Een minuut later stompte Ryan Lol een voorzet ver weg. Aan de andere kant schoot Chahine Lobiyed na een goede actie rakelings langs. In de 63e minuut had Neptunus-Schiebroek veel geluk dat de volledig vrijstaande Jeffrey Burger van dichtbij op de lat kopte. De rebound wist Ryan Lol met een reflex te keren en kon de bal de doelmond worden uitgewerkt. Drie minuten later kwam aanvoerder Melvin Winterberg net te kort om een voorzet binnen te tikken. In de 71e minuut stompte Ryan Lol een schot uit de tweede lijn uit zijn doel. Aan de andere kant deden Faybian Hertstein en later de ingevallen Mike Janssen met de counters te weinig. Gevaarlijker waren Melvin Winterberg en Jeremy Hubregtse die vooral door Brandon Nooitmeer werden bediend. In de laatste minuut van de officiële speeltijd schoot Jeffrey Burger de bal in de kruising 2 – 1. Zo werd het in de slotminuten nog bloedstollend spannend. Bij Nieuwenhoorn moest Mike van der Ruit zijn doelman nog te hulp schieten om een inzet van Elroy Wijngaarde van de lijn te halen. Gelukkig floot de uitstekend leidende scheidsrechter Boyd van Kommer voor het einde. Met veel gejuich aan Rotterdamse zijde werd de overwinning gevierd.

De scheidsrechter dwong met zijn optreden respect af en gaf geel aan Massaro Latuheru, Stefan van Diest (Neptunus-Schiebroek) en Melvin Winterberg (Nieuwenhoorn).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarde, Machiel Lourens (63e min. Sander van der Velde), Sander Duin, Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Daniel van Delft, Chahine Lobiyed (73e min. Volkan Unlu), Paul Hoekstra, Leroy van Bueren, Faybian Hertstein (77e min. Mike Janssen)

Niet in actie kwamen: Sven van den Berg, Jesse Swagemakers