2e klasse D

13 april 2019 14:30

Mohammed Moussaoui

Door Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek had moeite om een gaatje in de gesloten Schiedamse vesting te vinden. Waar in de eerste helft de zorgvuldige eindpass ontbrak, vergaten zij in de tweede helft de goede mogelijkheden te verzilveren. Uiteindelijk was er maar een ploeg die wilde voetballen, want Kethel Spaland wilde met acht man achter de bal in een handbalopstelling proberen een kans te creëren. Het was dan ook meer dan terecht dat de volle punten in Rotterdam bleven. Door het verlies van de concurrenten kon Neptunus-Schiebroek zelfs de koppositie weer innemen.

De thuisclub zocht direct de aanval en dat leidde in de eerste minuut al tot gevaar.

Stefan van Diest ging goed door en werd in het strafschopgebied ten val gebracht voordat hij op het doel kon afgaan. In de 9e minuut was de middenvelder weer dicht bij een mogelijkheid, maar doelman Michel Zuur was net iets eerder bij de bal. De Rotterdammers bleven aanvallen, maar de Schiedammers zorgden door de bal met lange halen naar voren te knallen toch enkele malen voor gevaar. In de 20e minuut pakte doelman Michel Zuur een schot van Faybian Hertstein uit de beneden hoek. Even later kon hij eenvoudig een inzet van Sander Duin vangen. In de 23e minuut schoot Chahine Lobiyed een voorzet van Faybian Hertstein van dichtbij hoog over. Het bleek zijn laatste actie, want hij viel geblesseerd uit. Net voor het half uur vergat Leroy van Bueren de score te openen, nadat hij door Max Bronswijk met een fijngevoelige steekpass vrij voor het doel was gezet. Kort erna maakte spits Yuri Nooteboom in zijn eigen strafschopgebied hands, maar de leidsman kon dat moeilijk constateren. In de snelle tegenaanval pakte Angelo Spanjaart een schot van Dylan Adelaar. Even later was de sluitpost weer attent om een schuiver van Yuri Nooteboom onschadelijk te maken. Daarna hoefde de doelman een klein uur niet meer in actie te komen. In de 36e minuut schoot Sander Duin hard over. Helaas werd de rust doelpuntloos afgesloten.

De gastheren gingen op dezelfde wijze verder. In de 49e minuut lukte het Daniel van Delft onvoldoende om de bal breed te leggen. In de 51e minuut gaf Nick Erkelens de bal diep op Mike Janssen. De aanvaller liet zijn hielen aan de tegenstander zien en schoot vanaf rechts diagonaal in de linker beneden hoek 1 – 0. Drie minuten later kwam Faybian Hertstein vrij bij de tweede paal. In plaats van de wedstrijd op slot te gooien schoot hij tegen de paal. In de 65e minuut vergat Daniel van delft de bal van dichtbij binnen te kopen. Even later had Faybian Hertstein te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen. De sporadische tegenaanvallen van Kethel Spaland werden door de verdedigers Nick Erkelens, Michiel Lourens, Sander Duin en Elroy Wijngaarde snel en tijdig onschadelijk gemaakt. In de 80e minuut werd een schot van Mike Janssen net door een verdediger geraakt. Kethel Spaland kreeg zowaar nog enkele hoekschoppen, die niets opleverden. In de slotminuut redde Michel Zuur knap een schot van Leroy van Bueren. In de blessuretijd wist hij ook Mike Janssen van zijn tweede doelpunt af te houden. Zo bleef uiteindelijk de verdiende winst in handen van Neptunus-Schiebroek.

Scheidsrechter Mohammed Moussaoui had geen moeilijke middag in dit overigens sportieve treffen en gaf gele kaarten aan Machiel Lourens en Max Bronswijk  (beiden Neptunus-Schiebroek).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Nick Erkelens, Machiel Lourens, Sander Duin, Elroy Wijngaarde,  Stefan van Diest, Daniel van Delft (73e min. Volkan Unlu), Max Bronswijk, Chahine Lobiyed (23e min. Mike Janssen), Leroy van Bueren, Faybian Hertstein

Niet in actie kwamen: Sander van der Velde, Paul Hoekstra, Ryan Lol