2e klasse D

6 april 2019 14:30

R. Turk

Door Hijman ten Kaate

Soms zijn er competitiewedstrijden waarin je je bestolen voelt en alle punten naar de tegenstander gaan. In de topper tussen de ploegen uit Hellevoetsluis en Rotterdam was het spannend tot het einde en gaven beide ploegen elkaar maar weinig toe. In dit treffen speelde scheidsrechter R.Turk een discutabele en cruciale rol. De Rotterdammers zagen zowel voor als na rust een glaszuivere treffer worden afgekeurd, terwijl aan de openingstreffer van de thuisclub een overtreding vooraf ging. Op deze wijze kon Nieuwenhoorn alsnog door de overwinning de koppositie overnemen.

In het eerste kwartier zette Nieuwenhoorn goed druk naar voren en ontstonden er mogelijkheden voor Dimitri Gomes en Jeremy Hubregtse. Daarna had Neptunus-Schiebroek de wedstrijd volledig onder controle en zocht een half uur lang met goede combinaties de aanval. Alleen de zuivere eindpass bleef te lang uit. In de 18e minuut schoot Dimitri Gomes vanuit de draai op doel, maar Angelo Spanjaart wist de schuiver te pakken. Even later leverde een hoekschop voor de gasten niets op. In de 22e minuut ging een poging van Faybian Hertstein uit een moeilijke hoek over de doelman en het doel. Nieuwenhoorn liep te zoeken en maakte in die fase een reeks overtredingen. Het leverde alleen Tim van der Lijn een gele kaart op. Na een half uur kopte Dimitri Gomes na een snelle counter naast het doel. In de 33e minuut ging een vrije trap van Stefan van Diest over. Twee minuten later gaf Sander Duin een goede pass op Faybian Hertstein de aanvaller liep zijn tegenstander eruit en doelman Christiaan van Wijngen was te laat. De scheidsrechter floot af voordat de bal de doellijn gepasseerd was. Om onduidelijke redenen was hij akkoord gegaan met het vlagsignaal van zijn assistent. Protesten hielpen niets. Even later gaf de aanvaller een voorzet op Chahine Lobiyed die net door een verdediger werd aangeraakt. Uiteindelijk werd de rust zonder doelpunten bereikt.

Nieuwenhoorn kwam weer snel uit de startblokken, want direct na de aftrap moest doelman Angelo Spanjaart de bal van de voeten van de doorgebroken Dimitri Gomes plukken. In de 55e minuut gaf Fabyan Hertstein de bal goed diep op Chahine Lobiyed, die op een onreglementaire wijze de weg naar het doel werd versperd. De leidsman kon alleen een terechte rode kaart voor Roeland de Bruijne tonen. Uit de vrije trap kopte Stefan van Diest buiten bereik van de doelman op de paal en Leroy van Bueren kon op eenvoudige wijze de rebound verzilveren. De vreugde was van korte duur, want ook nu ging de leidsman zonder raadplegen akkoord met een onjuist vlagsignaal. Nieuwenhoorn ging in een handbalopstelling de strijd aan en probeerde via snelle counters gevaarlijk te worden. Zo kon de slimme spits Dimitri Gomes na een duw in de rug van Machiel Lourens de bal veroveren en schoot hij met een boog over de Rotterdamse doelman tegen de verhouding 1 – 0 binnen. Neptunus bleef op jacht gaan om de Hellevoetse muur te slechten. Zo kopte Stefan van Diest in de 68e minuut rakelings voorlangs en even later schoot Sander Duin over. In de 69e minuut kreeg Massaro Latuheru ook rood voor een sliding op de helft van de tegenstander. De Rotterdammers bleven drukken, maar Nieuwenhoorn bleef gevaarlijk in de counter. Zo schoot Dimitri Gomes vijf minuten voor tijd in vrije schietpositie voorlangs. Ondanks dat Neptunus-Schiebroek een fase had van vele hoekschoppen, was het de thuisclub die in een uitval definitief toesloeg. Nichy Fortis maakte gebruik van de vrije doorgang en noteerde 2 – 0 op het scorebord. In de blessuretijd redde Mike Janssen met een prachtige vrije trap in de kruising nog de Rotterdamse eer. Ondanks het vele tijdrekken besloot de leidsman er toch een einde aan te maken.

Scheidsrechter R. Turk gaf rode kaarten aan Roeland de Bruijne (Nieuwenhoorn) en Massaro Latuheru (Neptunus-Schiebroek). Hij gaf geel aan Sander Duin, Machiel Lourens, Faybian Hertstein (Neptunus-Schiebroek), Brandon Nooitmeer en Tim van der Lijn (Nieuwenhoorn).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde (89e min. Sander van der Velde), Machiel Lourens, Sander Duin, Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Max Bronswijk (77e min. Mike Janssen), Paul Hoekstra (75e min. Daniël van Delft), Leroy van Bueren, Faybian Hertstein, Chahine Lobiyed

Niet in actie kwamen: Nicky Erkelens, Volkan Unlu, Barry van Ostaay