Stormkracht in de rug stuwt JO17-1 in de tweede helft naar de 2-3 overwinning op MVV.

MVV '27 JO17-1

2 - 3

Neptunus-Schiebroek JO17-1

1e klasse 4

16 maart 2019 11:30

J.J. (Hans) van Trigt

Pas de tweede competitiewedstrijd in de voorjaarscompetitie tellen we. Het is half maart! En alweer stond windkracht 6+ op het programma, in Maasland nog meer; hoezo geen klimaatverandering.  Wel waren we ingedeeld op een prima (nieuw?) kunstgrasveld, helaas zonder dug-out. Geld op? En dankzij het Bas-algoritme traden we aan met 13 spelers. Gelukkig bleef iedereen speelbaar, ook Simon, Mariano en Sam… Mariano was fysiek weer terug van een blessure en de trefzekerheid groeit ook weer. Hans Visser was vandaag onze enthousiaste vlaggenist ?! Bram had voor de wedstrijd een kleine afspraak en Nahom had rijles (achterin de lesauto?). We troffen een goede scheids.

1e helft

Vol wind tegen; hoe kon dit, aanvoerder voor vandaag, Sam? Nahom en SebasH begonnen aan de kant, dus in het veld: Cas, Paul, Mees, Bram, Anne, Nikolaj, Sam, Simon, Jenayro, Mariano en KasperV.

Het beste spel was vanaf het begin voor de Schiebroekenaren. Hoewel MVV een aantal goede spelers, vooral middenvelders bleek te hebben. Zij hanteerden vooral de trap naar voren, of eigenlijk meer ‘zeilvlucht’ over de achterlijn. De Maaslanders zorgden voor het eerste gevaar: een schot net naast, waarna Mariano aan de andere kant hetzelfde deed. Het duurde tot de 27e minuut dat Niko op 17 meter midden voor het doel onderuit ging. Muurtje, met Mariano achter de bal. Hij schoot geplaatst laag langs de muur in de hoek, waar de goede keeper intussen heen was gedoken. De rebound ging gelukkig net naast ons doel. Toen Jena twee minuten later Mariano aanspeelde en hij weer naast schoot, was MVV het zat: Na het passeren van 5 van onze groeiende bomen was het vandaag de eerste keer raak: 1 – 0  voor MVV. Even later speelde nu KasperV onze spits Mariano perfect aan: tegen de groene keeper (was het de kleur?). En toen was het de beurt aan onze twee mid-achters. De een speelde te zacht op zij naar de ander, die dat trouwens niet verwachtte (waarom niet)? In ieder geval was het  nu ‘kip ik heb je’ van de MVV aanvaller die gemakkelijk de 2 – 0 kon binnen schieten. KasperV vond even later de goed uitkomende keeper op zijn weg. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een elegante en effectieve vlucht van Cas naar de rechterbovenhoek om daar een perfect geplaatst schot onschadelijk te maken.

Rust

Enkele tips voor het spelen met de storm in de rug en wisselaankondiging.

2e helft

Direct na de aftrap liep Jena een beetje klungelen op links voor, nog eens te draaien om de bal voor het doel te geven, of , hé, door de wind? De bal dook via de vingertoppen van de keeper achterin zijn doel: 2 – 1 en een heel belangrijke snelle aansluitingstreffer.

En 3 minuten later, wat een vreselijk gerommel in onze aanval. Maar de bal kwam uiteindelijk bij Sam die zonder aarzelen de hoek op zocht (niet de keeper dus, heren aanvallers): 2 – 2. De wind bleef gelukkig hard waaien, en KasperV steeds op snelheid gemakkelijk zijn tegenstander voorbij snellen. Nu gaf hij een pass op maat op Jena, die naar binnen sneed. Zijn te zachte inzet werd maar net van de lijn geslided. SebasH kwam er nu in voor onze Braziliaanse buitenaanvaller en even later Nahom voor Anne. In de 15e minuut van de tweede helft gaf Niko een binnendoor steekbal op Kasper die alweer op snelheid de bal geplaatst voor de goal bracht. Mariano vond nu wel het net met de bal en daarmee 2 – 3 voorsprong op het scorebord (voor de kijkers thuis: zo zeg je dat in een uitwedstrijd..)

Niko kreeg nog een keer geen pingel mee, Simon kreeg een trap, maar overleefde; SebasH schoot over, op de lat en tegen de keeper. Het was zeker toets week? En dit was het wel weer voor vandaag, maar, de overwinning was binnen !!

Volgende week de thuiswedstrijd tegen TOGB, altijd lastig.

Uw reporter (gehoord label van onze supporter schare).