JO17-1 scoort er weer eens met 2-8 winst op los tegen gehavend Leonidas.

2 - 8

Neptunus-Schiebroek JO17-1

1e klasse 4

4 mei 2019 11:00

Met het toepasselijke ‘Four seasons in one day’ van Crowded House op de achtergrond begin ik aan het wedstrijdverslag van de Schiebroekse derby tussen Leonidas en  Neptunus Schiebroek. Net na elven blies de scheidsrechter de wedstrijd aan. Volgens het recept van schiet-de-bal-naar-de-snelle-buitenspelers-en-sticht-gevaar begon Neptunus de wedstrijd tegen een gehavend Leonidas. Met een kleine maar talentvolle centrale speler en een aantal sterke fysieke jongens poogden Leonidas het spel van Neptunus te ontregelen. Binnen enkele minuten kwam via Kasper Sebastiaan H al snel tot scoren waardoor Leonidas al vroeg achter de feiten aan liep. In plaats van verzorgder te gaan voetballen werd de eerste helft een slordig, onrustig en warrig gebeuren waarin de kansen over en weer kwamen. Aan beide kanten werd er veel balverlies geleden en grote en kleine kansen gemist. Cas mocht in zijn handen knijpen toen Mees hem assisteerde door een bal van de lijn te halen.

Na een onverdiende vrije trap die de redelijk fluitende scheids gaf, scoorde een Leonidasser middels een verkeerd geraakte kopbal hoog over Cas heen het doel in. De verdiende gelijkmaker in de 21e minuut zorgde ervoor dat Neptunus wakker schrok en de mouwen opstroopte. De ruimtes werden groter maar ‘onze’ jongens wisten zich er nog onvoldoende raad mee. In de 32e minuut was er eindelijk een fijne combinatie waarin Kasper over de hele Jenayro bereikte die vervolgens Sebas K in staat stelde zijn eerste treffer  van de wedstrijd te maken. Het spel golfde vervolgens over en weer waarbij beide teams veel corners te verwerken kregen. Vanuit één van die corners en vlak voor rust, kopte Bram het inmiddels beter spelende Neptunus op de 1-3 ruststand.

In de rust wordt veelal geanalyseerd. ‘Het was niet best en ‘’we moeten hier wel winnen’ waren veelgehoorde teksten van de ouders.  Uiteindelijk bleek dat het zware spel in de eerste helft het team van Leonidas uitmergelde. Ofschoon Leonidas in de eerste minuut van de tweede helft de 2-3 scoorde met een laag schot en Neptunus daarna even wankelde betekende de 2-4 na ruim een kwartier in de tweede helft de nekslag voor Leonidas. Mariano, Adil en Nahom waren gewisseld voor Nikolai, Mees en Kasper. In tien minuten liep Neptunus uit van 2-3 naar 2-6 voorsprong door twee doelpunten van Mariano en één van Sebas H. Het moegestreden Leonidas liet het hoofd hangen en zelfs met een enigszins aangeslagen Sam scoorde Neptunus nog twee keer. Een schot van Sebas K en een knappe intikker van Jenayro zette de eindstand op het bord: 2-8.

De zon heeft geschenen, donkere wolken pakten samen, het was warm en koud tegelijk, de hagel kletterde op de dug outs en de wedstrijd was, ondanks de riante uitslag doet vermoeden, bij lange na niet het beste wat Neptunus 17-1 in zijn mars heeft. De punten zijn in de tas maar het slordige spel sluit niet aan op de ambities van Bas en Philippe, die de jongens maar niet lijken te kunnen overtuigen dat ze veel beter kunnen en eigenlijk zouden moeten. Het leidt aan alle kanten tot onrust en onbegrip wat vreselijk jammer is voor deze toch talentvolle groep jongens.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis op het programma. Tegen de koploper zal er echt heel anders gevoetbald moeten worden om ook tot winst te komen.