Neptunus Schiebroek JO17-1 – TOGB JO17-2, open huis pakt niet goed uit.

TOGB JO17-2

1e klasse 4

23 maart 2019 10:00

Dit keer geen winderige omstandigheden maar een fijn voetbalklimaat op het sportpark aan de Hazelaarweg. Misschien is het relatief vroege speeltijd van 10.00 niet ideaal voor de jongens, maar om de ongeslagen status in de tweede competitiehelft te behouden zullen de jongens van Philippe en Bas toch aan de bak moeten tegen het TOGB uit het naburige Berkel en Rodenrijs

In het eerste lenteweekend van 2019 verwacht je een uitgeslapen ploeg die staat te popelen om de wei in te mogen. Je vraagt je af wat de trainers voorafgaand aan de wedstrijd hebben gezegd. Je vraagt je af of zij begrijpelijke taal hebben gesproken. Je vraagt je af hoe het gesproken woord in de puberbreinen vertaald wordt...

Na een grondige briefing van trainers, vlaggenisten, aanvoerders en wie het maar horen wil zet de scheidsrechter iedereen op zijn eigen wijze op scherp. Rechtlijnig doet de man zijn warming up, gedegen is de noppencontrole en groots, zo blijkt al gauw, is zijn oog voor detail. Enigszins koddig doet hij wel aan in zijn nauwgezetheid, we voetballen tenslotte eerste klasse en geen eredivisie maar wie weet heeft de man promotie op het oog.

Neptunus start in een vertrouwde opstelling met Cas, Paul, Bram, Nahom en Mees achterin. Op het middenveld staan Simon, Niko en Sam en voorin staan Kasper, Jenayro en Mariano. De eerste minuten zijn we gelijkwaardig aan TOGB met kansen voor Sam (schot op doel) en Mari, die net niet kan afronden na goed voorbereidend werk van Kasper. Na een tiental minuten neemt TOGB het heft in handen en controleren zij de wedstrijd. Dat leidt in de 15e en de 19e minuut tot twee doelpunten die vrijwel identiek tot stand komen. Twee schoten die over Cas heen gaan, onbereikbaar in de uithoek van het doel. De mannen van TOGB wordt geen strobreed in de weg gelegd en kunnen vrijelijk schieten…

TOGB speelt verzorgd, opbouwend voetbal en waar wij voetballend tekort komen moet er gestreden worden. Juist dat laten de meeste jongens na. Er wordt niet gevochten voor de bal, er wordt vrijwel niet gepraat en gecoached en er wordt veel te weinig bewogen zonder bal. In een serie aanvallen en corners weet TOGB geen resultaat te halen. Cas staat zijn mannetje en gelukkig worden er een paar combinaties op het kunstgras gelegd die hoop geven. De supporters houden zich vast aan een ommekeer zoals een week eerder waar MVV ’27 alsnog werd verslagen na een achterstand van 2-0. Helaas verloopt de score vandaag heel anders. In de 35e minuut breekt TOGB door tot aan de achterlijn. Vanaf rechts kunnen zij ongestoord voorgeven tot op de penaltystip waar er vrij ingeschoten kan worden in de linkerhoek. De keeper van de bezoekers weet nog een vrije trap van Mariano te keren zodat we met een teleurstellende 0-3 aan de thee gaan.

De tweede helft verloopt helaas voor Neptunus niet veel beter. Met Anne voor Mees wordt er afgetrapt. De soms onnavolgbare scheidsrechter past op de meest bijzondere momenten voordeelregels toe, fluit pietluttig en soms ook weer niet en geeft in totaal vier keer geel. Neptunus valt daar wél drie keer in de prijzen. De 0- 4 is een voorbeeld van de warrigheid die veroorzaakt wordt door de scheids. Vanuit een wel/ niet buitenspelpositie weet een TOGB-er een rollertje te produceren die in de uiterste hoek binnengaat. Gelukkig wordt door Mariano de spreekwoordelijke eer gered middels een rommeldoelpunt na goed voorbereidend werk door een verder onzichtbare Jenayro: 1-4. In de 50e minuut wisselt Phillippe SebasH voor Nahom en komt SebasK voor Simon in het veld. Verse krachten die het spelbeeld helaas niet doen kantelen. De ruimtes voor TOGB blijven enorm en ze kunnen naar hartenlust combineren. Ons middenveld wordt overlopen.  Dit leidt in de 64e minuut tot de 1-5 (Een schot vanaf de 16 in de hoek) en de 1-6 via een goed uitgespeelde aanval over de rechterkant.  De koppies hangen inmiddels bij een groot deel van de spelers wat er nogmaals op duidt dat er flink gesleuteld mag worden aan de wedstrijdinstelling. De wil om te winnen was bij TOGB vele malen groter.

Gelukkig is de hele wedstrijd vastgelegd door Marcel zodat de staf de beelden uitgebreid kunnen terugkijken. Dan zullen zij ook zien hoe Ewoud een perfecte wedstrijd vlagde. En wellicht zijn er op de achtergrond ook wat teleurgestelde commentaren te horen van aanwezige (groot)ouders en uw reporter.