JO17-1 sluit het seizoen af met de 4e winstwedstrijd op rij, uit tegen Victoria !

Victoria'04 JO17-1

1 - 2

Neptunus-Schiebroek JO17-1

1e klasse 4

25 mei 2019 11:00

Het laatste potje van de competitie dit jaar! De laatste drie wedstrijden werden door onze jongens gewonnen. Dus hoe mooi zou het zijn om als afsluiter nog eens drie punten aan het totaal toe te voegen. Bij winst zou, als alles meezat, de derde plaats in de 1e klasse nog haalbaar zijn. Dus buiten gewoon genieten van een lekkere pot voetbal was er genoeg om voor te spelen!

Met een geblesseerde Bram en een geschorste Anne was het centrum van de verdediging weg. Gelukkig heeft de selectie twee goede vervangers in de vorm van Mees en Paul. Sebas K. ontbrak op het middenveld vanwege een welverdiende buitenlandtrip na zijn eindexamens. Met een dus wat gewijzigde opstelling speelde Neptunus op het gras van het hoofdveld een prima eerste helft! Onder leiding van de strenge, doch uitstekend fluitende, scheidsrechter kozen onze jongens direct voor de aanval. En na 2 minuten, bij de eerste mogelijkheid scoorden ze meteen de 0-1!  Via Mariano en Jenayro werd Sam vrij voor het doel gevonden. Voor Sam een niet te missen kans. Victoria was aangeslagen waardoor er genoeg mogelijkheden waren om meteen door te drukken. Echter Victoria kreeg weer hoop toen ze na een goede kans via rechts de bal op de paal zagen belanden. Neptunus bleef de eerste helft domineren maar Victoria kon via de snelle rechtsbuiten wel kansen creëren. Toch had Neptunus maar 20 minuten nodig om een tweede treffer aan te tekenen. Via goede combinaties tussen Sebas en Sam kon Mariano nu makkelijk scoren. Omdat Neptunus Schiebroek nu enigszins achterover leunde op de voorsprong pakte Victoria het initiatief. Cas verwerkte de bal prima nadat een speler over links was doorgebroken. Het regende vrije trappen voor Victoria die echter niet aan hen besteed waren.  De meeste ballen vlogen ver over en dwongen onze keeper niet eens tot een redding. Enigszins geflatteerd maar uiterst efficiënt haalden onze jongens de rust met 0-2 op het bord.

In de tweede helft was het beste wel van het spel van Neptunus af. Het werd een bikkelwedstrijd waarbij beide kanten enorm veel balverlies leden, slordige overtredinkjes gemaakt werden en de wedstrijd eigenlijk niet meer om aan te gluren was. Toch kwam de voorsprong van Neptunus nauwelijks in gevaar. Dit mede dankzij de prima inzet van Kasper, Nikolaj en Simon. Dennie en Adil kwamen in het veld voor Nahom en Sebas. Victoria scoorde een buitenspeldoelpunt  na een minuut of 12, maar dat was, tot vlak voor het einde, ook het enige wapenfeit.  Blessures van Jenayro en Simon bracht toch Anne nog in het veld. Dit keer alleen als waterdrager! In de dertigste minuut liepen de frustraties bij Victoria hoog op. Een gele kaart voor praten tot gevolg. Ook Mariano pakte nog een gele kaart voor een onhandige overtreding op het middenveld. Dat onze jongens het toch nog moeilijk kregen kwam door een rare stuiterbal vlak voor tijd. Paul bleek net 5 centimeter te klein om te koppen en de spits maakte dankbaar gebruik van de ruimte achter onze laatste man. Met de extra tijd van een minuut of vier werd het toch nog billenknijpen voor de toeschouwers. Gelukkig lieten de jongens zich niet nog eens foppen en trokken ze de overwinning over de streep. Door de 1 – 2 winst passeerde de jongens van Philippe en Bas TOGB. (bedankt Ewoud voor een prima vlagbeurt).

Helaas waren de uitslagen in de andere wedstrijden zodanig dat er niet meer dan een vijfde plek inzat. Evengoed een verdienstelijk resultaat van de jongens!

Het was een mooi seizoen dat traditiegetrouw wordt afgesloten met een BBQ en een Pinkstertoernooi in Frankrijk!