OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag van Michel Boerman
Op deze kille maar zonnige zaterdag stonden beide ploegen klaar voor een voor hen belangrijke wedstrijd. Beide teams konden door een overwinning weer wat meer naar boven gaan kijken en een stapje verder van de onderste regionen komen.

Voor aanvang was er een minuut stilte wegens het overlijden van 2 oud-bestuursleden aan SHO-zijde en het overlijden van Bram den Braber, oud functionaris en die-hard supporter, aan Neptunus-Schiebroek-zijde.

Na de aftrap begonnen beide teams nerveus en aftastend aan de wedstrijd. In de 7e minuut kreeg SHO een corner op rechts. De bal kwam via een hoofd even voorbij de 2e paal waar een SHO-speler geheel vrij stond. Zijn volley werd in 1e instantie door doelman Steven Cijntje gepareerd maar in de rebound kopte Sander de Heus de 1-0 tegen de touwen.
In de 12e minuut wilde de keeper van SHO een bal, halverwege de helft, controleren. Hij raakte de bal kwijt en Karam Bensedjed schoot gehinderd door een verdediger van 25 meter op het doel. De bal spatte op de lat uiteen.
Twee minuten later had Neptunus-Schiebroek wederom pech. Bij een scrimmage na corner voor het SHO-doel werd de bal tot tweemaal toe van de lijn getrapt. SHO speelde daarna vooral de lange bal op hun 2 snelle spitsen maar dat leverde alleen gevaar op als de KNVB assistent scheidsrechter tot 2x toe vergat te vlaggen voor buitenspel.
Na 15 minuten had Neptunus-Schiebroek al 6 corners mogen nemen zonder dat dat resultaat opleverde. In de 20e minuut was SHO bezig aan een schijnbaar ongevaarlijke aanval. De voorhoedespeler van hen werd omringd door 3 Neptunus-Schiebroek verdedigers maar toch vond men het nodig hem aan de arm omlaag te trekken. Omdat hij een meter binnen de 16 stond en gemakkelijk ging liggen ging de bal terecht op de stip. Kevin Angel Queijo schoot de penalty feilloos binnen, 2-0.
Hoewel Neptunus-Schiebroek in deze fase zeker niet de mindere ploeg was, was het spel slordig in balaannames en voortzettingen. Over rechts kwam Neptunus-Schiebroek via Elroy Wijngaarde enkele malen gevaarlijk door maar een eindstoot wisten de voorwaartsen niet te plaatsen.
In de 33e minuut kreeg SHO een vrije trap aan de rechterzijde van het veld. In plaats van de verwachte voorzet, mikte de speler op de benedenhoek waarna Steven Cijntje met enige moeite kon redden. Uit de gegeven corner werd de bal afgeslagen en kreeg dezelfde SHO-speler ruimschoots de kans de bal voor te zetten. In het zestienmetergebied stond Sander de Heus geheel vrij waarna hij de 3-0 in de linkerbenedenhoek kopte. Drie kansrijke momenten, niet eens echte kansen en Neptunus-Schiebroek staat door niet alert verdedigen met 3-0 achter.
Na de 3-0 zat er geen enkele lijn of overtuiging meer in het spel van Neptunus-Schiebroek.

Bij aanvang van de 2e helft was Freek van 't Land vervangen door Massaro Latuheru en werd Paul Hoekstra vervangen door Tim Oosterwaal.
Neptunus-Schiebroek moest risico’s gaan nemen en stuurde Sander Duin naar voren en ging met een driemans achterhoede verder.
In de 49e minuut kwam een lange bal bij Sander Duin terecht die de inlopende Tom Kuil aanspeelde. Deze liep het strafschopgebied in en werd door 2 SHO verdedigers gemangeld. Strafschop. Nelson Costa de Brito schoot deze zonder enige aarzeling tegen de touwen: 3-1.
Omdat er niets te verliezen was, bleef Neptunus-Schiebroek druk naar voren zetten. Maar dat leverde ook hachelijke momenten op aan de kant van Neptunus-Schiebroek. In de 69e minuut keek Laurens Cruz tegen de zon in en liep daardoor onder een uittrap van de keeper door. Steven Cijntje blokkeerde het schot van de SHO-spits en de rebound werd net langs de voor SHO verkeerde kant van de paal gekopt. SHO zakte geheel in op eigen helft en probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken.
Hoewel niet met sprankelend spel maar op inzet probeerde Neptunus-Schiebroek nog wat mogelijk was. In de 75e minuut kreeg Sander Duin een prima kans maar hij schoot tegen de keeper op. Echter een minuut later had doelman Steven Cijntje grote moeite met het controleren van een terugspeelbal. Hij probeerde SHO-speler Sander de Heus uit te kappen, maar deze ontfutselde hem de bal en schoof zijn 3e doelpunt van de middag in ons lege doel: 4-1. Daarmee leek een goed resultaat uit het zicht.
In minuut 83 begon Neptunus-Schiebroek nog maar eens aan een aanval. De bal kwam voor het doel, Sander Duin kopte hem terug en Tim Oosterwaal liet met een strak schot de keeper kansloos: 4-2.

Scheidsrechter Blaak floot net een voldoende maar was erg lankmoedig met het geven van vrije trappen en trad nauwelijks op tegen spelbederf. Hij gaf gele kaarten aan Freek van ’t Land (Neptunus-Schiebroek) en Kevin Angel Queijo (SHO).