Berkel knikkert Oude Meesters in Slotfase uit Beker - Neptunus-Schiebroek

Berkel knikkert Oude Meesters in Slotfase uit Beker

Berkel knikkert Oude Meesters in Slotfase uit Beker

Berkel 35+1

2 - 1

Neptunus-Schiebroek 35+1

Competitie

Groep 1 18

Datum

17 september 2022 15:00

Scheidsrechter

G.J. Ouwehand

Accommodatie

Sportpark Het Hoge Land
Het Hoge Land 25
2652EA
BERKEL EN RODENRIJS
tel. 010-5114795

Datum: 17 september 2022 (15.00u)

 

Opstelling: Taco, René, Cor G, Frank, Patric, Arthur, Marco, Rodrique, Suad, Rob O, Marcellino

 

Wissels: Alex K, Arne, Stefan, Wim H

 

Niet gespeeld: Alex B, David, Gerhard, Jasper, Nourdin, Raymond, Remco, Robert, Sander W, Wouter

 

Technische Staf: Henk O, Leo, Martin (niet aanwezig: Marcel)

 

Verslag:

De afgelopen week deed de herfst z’n intrede. Zware buien geselden Stad en Land, wat her en der tot enige wateroverlast leidde. Goed, het was dan wel geen Pakistan, maar toch. Tussen de buien door scheen voor de Oude Meesters toch ook de zon in de vorm van twee nieuwe kledingsponsors: Connected Capital en Joyfull Onderhoud. Zo maakten respectievelijk Wim H en Marcellino dus (hopelijk) een einde aan het traditionele XXXXL-geweeklaag over te krappe shirts. Dank, mannen!! Tja, enige zelfreflectie over de eigen Lichaamsomvang is de Neptunus-Schiebroek 35-Plusser nu eenmaal vreemd.

Het positieve sponsorbericht stak helaas schril af tegen het feit dat uw Trouwe Scribent sinds deze week begeleid moet worden door een onzichtbaar cordon van beveiligers. De security van Geert, Mark en Amalia moet hierdoor zelfs worden afgeschaald. Afgelopen woensdag en donderdag ontving uw verslaggever namelijk ernstige bedreigingen, vermoedelijk van enkele doelpuntenmakers van de wedstrijd van vorige week tegen de Voetbal Jongens. Dit, zo luidt de AIVD-theorie, vanwege het ontbreken van een verslag van een wedstrijd waarin zij toevallig ook een keertje scoorden. Toegegeven, soms op fraaie wijze.  Maar, laat één ding duidelijk zijn: er wordt nooit gezwicht voor Doelpuntenmakers Terreur!!

Is terreur en beveiliging de laatste jaren helaas de gewoonste zaak van de wereld in het zogenaamd beschaafde Nederland, het aantal afmeldingen van Oude Meesters is dat inmiddels ook. Deze zaterdag gaven maar liefst tien 35-Plussers niet thuis. Gelukkig was Taxi Baas Patric bereid de linksback-positie in te vullen en toverde Spelers-Koppelbaas Cor ‘Mino’ G linkshalf Suad uit z’n Netwerk Hoge Hoed. Dank dat jullie er waren, heren!

Nauwelijks had de vandaag als Rondbuikige Paarse Ohra Krokodil vermomde Scheids de wedstrijd (een kwartier te laat) in gang geblazen of Arthur zette het langs de zijlijn op een lopen en leverde een perfecte voorzet af richting Marcellino. Deze heeft zo af en toe last van het ‘Posturaal Orthostatisch Tachycardiesyndroom’ en moest dus onverwachts op de grond gaan liggen om een acute aanval hiervan het hoofd te bieden. Of dit van invloed op het spel van de Oude Meesters is geweest, kan niet met zekerheid worden gezegd, maar feit is dat de voorstelling van de Neptunus-Schiebroek 35-Plus Acteurs er hierna nogal warrig uitzag. Zo ging bijvoorbeeld Onze Taxi Driver nogal opzichtig in de fout. Gelukkig zonder ernstige consequenties, want één van de Berkelse aanvallers wist de bal met wiskundige precisie op de lat te deponeren. Tja, het Orakel Van Gaal zou het Geharrewar van de Oude Meesters wellicht als een Tactische Trouvaille om de tegenstander in verwarring te brengen bestempelen, maar Rob O, ons eigen Strategisch Meesterbrein, zag dat toch anders en raadde iedereen luidkeels aan “de bal niet van zijn voet te laten springen”. Zelden was zo’n goede raad aan zoveel Dovenmansoren gericht. Het was dan ook niets minder dan een Mirakel dat de Oude Meesters de Berkelse paal wisten te raken. Veel maakte dat trouwens niet uit, want onze Paarse Ohra Krok, floot (geheel onterecht) voor buitenspel. Het bleek één van zijn weinige foutjes vanmiddag. Prima gefloten, Scheids! Vol goede moed en met de nodige flair, zette Berkel de Neptunus-Schiebroek 35-Plussers onder druk, met als resultaat een flink aantal kansen. De Oude Meesters hadden geluk dat de Berkelse Aanvallende Giraffen onnauwkeurig met de mogelijkheden omsprongen, dat Frank ‘Trauner’ en Cor ‘de Rots’ G in Blakende Vorm staken en dat Taco weer eens zijn Magnetische Handschoenen aan had, anders was het leed niet te overzien geweest. Langzamerhand (met de nadruk op ‘langzaam’) begon Neptunus-Schiebroek een iets groter aandeel in het Treurspel, aka Wedstrijd, op te eisen, wat tot een pegel van Marcellino op de lat en een paar Theoretische Mogelijkheden leidde. Ja, in Theorie zijn de Oude Meesters tot veel, zo niet tot alles in staat, maar de Praktijk blijkt toch vaak wat weerbarstiger. Dat gold trouwens ook voor de Berkelaars, want die hielpen vlak voor rust nog een flink aantal Dotten Van Kansen om zeep.

Direct na de hervatting trok Onze Haagse Kwastenist de bal perfect voor en als een speer schoot Arne zichzelf richting de bal. Jammer genoeg ging zijn Bep-Bakhuis-Kopbal net naast. In de daarop volgende wedstrijdfase kreeg Berkel een hele rits corners en moesten de Oude Meesters alle zeilen bijzetten en de Stormbal hijsen om tegendoelpunten-onheil te voorkomen. Helaas vergat Stefan zijn Privé Stormballetjes te hijsen en stortte na een enorme pegel erop kreunend ter aarde. Sinds ongeveer twintig jaar staat dit fenomeen bekend als een Corgasme, vernoemd naar ex-coryfee Cor P. Hierna golfde het spel wat heen en weer en, nadat Rodrique eerst nog ongenadig hard van achteren op z’n standbeen was geraakt (een Rode Kaart Waardige Overtreding), besloot Arne tot een fraaie solo die een beter lot had verdiend dan voorlangs geschoten te worden. Na een klein uur spelen kwam Berkel via een fraaie aanval toch wel verdiend op voorsprong (1-0). Wat er even later gebeurde, was niet helemaal duidelijk, maar feit was dat de Aal gepikeerd het strijdtoneel verliet. Binnensmonds mompelend begaf hij zich richting kleedlokaal. Vrij naar een beroemde quote van wijlen USA president Theodore Roosevelt zou Alex K’s gang naar de kleedkamer omschreven kunnen worden als “speaking softly, but carrying a big dick”. Hoewel een oorzakelijk verband moeilijk is aan te tonen, ontketenden de Oude Meesters hierna zowaar een offensiefje. Een paar fraaie kansen waren het gevolg, maar er moest een Berkelse Blunder aan te pas komen om Arne voor de gelijkmaker te kunnen laten tekenen (1-1). Niet veel later moest de Technische Staf de wedstrijd de wedstrijd laten om zich te concentreren op een feestje, later op de avond. In de auto kwam het bericht door dat een foutje op het middenveld tot de Berkelse overwinning had geleid (2-1), zodat de Oude Meesters uit de Beker waren geknikkerd.

De overwinning van de Berkelaars en het einde van het Neptunus-Schiebroek Bekeravontuur zijn feiten. Van het ‘foutje op het middenveld’ is geen ondersteunend beeldmateriaal beschikbaar en de Ethische Commissie van de Oude Meesters zal dan ook geen verdachte noemen.  Overigens was het feestje naar verluidt een succes. De Abrahamfamilie (Martin, Leo, Henk O, Cor P, Wim H en Onno) dankt alle aanwezigen hiervoor!  Een speciaal woord van dank ook voor Onze Gelegenheids-Rechtsback annex Taxi Driver, die ’s nachts van 01.30u tot 02.00u nog allerlei geleuter aan moest horen.

 

Doelpunten: Arne

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!