Eenvoudige 3-1-zege voor Alexandria '66 tegen Neptunus-Schiebroek - Neptunus-Schiebroek

Eenvoudige 3-1-zege voor Alexandria '66 tegen Neptunus-Schiebroek

Eenvoudige 3-1-zege voor Alexandria '66 tegen Neptunus-Schiebroek

Alexandria'66 1

3 - 1

Neptunus-Schiebroek 1

Competitie

2e klasse F

Datum

25 maart 2023 15:00

Scheidsrechter

W.H.R. Kooy

Accommodatie

Sportpark Oosterflank
Leningradweg 50
3066SH
ROTTERDAM
tel. 010-4211455

De beste wedstrijd van Neptunus-Schiebroek dit seizoen was de thuiswedstrijd tegen Alexandra '66. Van de wervelende voetbalshow in het najaar was in Prins-Alexander ditmaal geen spoor te bekennen. Het was een matige vertoning.

In de eerste helft hadden beide ploegen moeite met de wind die krachtig over de breedte van het veld blies. In het eerste kwartier was Alexandria '66 de dominante ploeg zonder gevaarlijk te worden. Na iets meer dan een kwartier viel de enige doelpoging voor rust aan Schiebroekse zijde te noteren. Een schot van Lionel Rosalia werd keurig gestopt. Aan de andere kant stichtte Alexandria '66 slechts tweemaal gevaar maar het was beide keren wel direct raak. Na precies een half uur werd een voorzet vanaf links van Romano Filé feilloos binnengekopt door Dylan de Melo da Silva Goncalves. Zeven minuten later kwam uit een vrije trap de bal uiteindelijk voor de voeten van diezelfde Dylan om alert de tweede binnen te schieten.

In de rust was er alle reden om de boel eens op scherp te zetten. Als dat is gebeurd, dan was er weinig van te merken. Arbiter Kooy had nog maar net gefloten voor het begin van de tweede helft of Romano Filé kreeg al snel de gelegenheid om de 3-0 overtuigend binnen te knallen. Twaalf minuten later werd eindelijk de tweede kans gecreëerd. Uit een vrije van Jazzley van Heyningen kopte Remco Wuister rakelings naast. Kort erna zag A66-speler Dorian Lauffer zijn schot gekeerd worden door Cas Roosendaal. Uiteindelijk kwam er zes minuten voor tijd nog een eretreffer. Net buiten de zestien schoot Ivanildo Misidjan keurig raak in de linkerbenedenhoek. In de extra tijd was Freek van 't Land nog dichtbij de 3-2. Zijn inzet schampte nog bijna de buitenkant van de linkerpaal. Vlak erna had Dylan de Melo da Silva Goncalves zijn hattrick moeten voltooien. De verdediging van Neptunus-Schiebroek gunde hem alle vrijheid om voor open doel de 4-1 te scoren maar hij schoot over.

Ondanks de nederlaag is nummer 9 VV Hillegersberg niet dichterbij gekomen en is de afstand tot de degradatiestreep met negen punten en een veel beter doelsaldo vooralsnog veilig.

Over drie weken wordt de competitie hervat. Het wordt de hoogste tijd dat in deze periode positief nieuws komt over volgend seizoen. Het is bekend dat enkele spelers uit de huidige selectie voor volgend seizoen een nieuwe club hebben gevonden. Intussen is de club bezig om spelers te polsen voor een terugkeer bij Neptunus-Schiebroek. Als het enthousiasme aanwezig is, dan kan Brian Roquas als de nieuwe trainer voor volgend seizoen de beschikking krijgen over een mooie mix van huidige en teruggekeerde spelers. Het is de bedoeling van het bestuur dat de komende jaren ook zelf opgeleide spelers zullen doorstromen.

Wedstrijdverslag van Martijn Domburg
Vanwege de harde wind, voorspelde regen en geen overdekte plaatsen langs het veld is er geen videoverslag.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!