Neptunus-Schiebroek komt vroege achterstand bij VVGZ niet meer te boven. - Neptunus-Schiebroek

Neptunus-Schiebroek komt vroege achterstand bij VVGZ niet meer te boven.

Neptunus-Schiebroek komt vroege achterstand bij VVGZ niet meer te boven.

VVGZ 1

1 - 0

Neptunus-Schiebroek 1

Competitie

2e klasse F

Datum

8 oktober 2022 15:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark De Noord
Noordpark 1
3332LA
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6128193

Link naar videoverslag

De competitie beginnen met twee overwinningen waarvan één tegen titelfavoriet SV Heinenoord maakt toch enige indruk. De derde wedstrijd was tegen VVGZ dat in het laatste seizoen voor corona voor het eerst degradeerde uit de 1ste klasse in deze eeuw. Vorig seizoen eindigde VVGZ op de vijfde plaats en dit seizoen mag toch wel verwacht worden dat VVGZ eerder op jacht zal gaan naar een periodetitel dan in het gevreesde rechterrijtje te komen. De lastige uitwedstrijd werd beslist door een vroeg doelpunt van VVGZ'er Jaap Swank. Dat kwam Neptunus-Schiebroek uiteindelijk niet meer te boven.

VVGZ schoot uit de startblokken met drie goede kansen in de eerste zes minuten waarvan één doelpunt. De eerste doelpoging van Jaap Swank werd nog netjes gestopt door Tomas Fernandes maar in de derde minuut kopte hij een voorzet van Serkan Tanriseven tegen de touwen. Even later bracht Jaap Swank Serkan Tanriseven in stelling om de score te verdubbelen. Zijn schot ging snoeihard naast. De rest van de wedstrijd werd VVGZ niet echt meer gevaarlijk. Het was voor VVGZ een kwestie van vooral achterin goed georganiseerd staan en weinig kansen weggeven. Dat is de thuisclub goed gelukt. Het verzorgde combinatiespel van Neptunus-Schiebroek tegen SV Heinenoord met het regelmatig creëren van kansen was in Zwijndrecht ver te zoeken. Het was een middag van slordig veldspel en onnodig balverlies. De eerste echte kans kwam pas vlak de rust. Nelson Costa-de Brito zocht het hoofd van Remco Wuister die de bal op de lat zag belanden.

In de tweede helft was er direct een grote kans op de gelijkmaker. Pim Bruinink liep goed aan de linkerflank de diepte in en mikte van daaruit op het hoofd van Remco Wuister. Doelman Stan van Namen kon miraculeus half redden. Uiteindelijk roste Mark Swank de bal van de doellijn. Wat dat betreft deed VVGZ vlak voor en na rust de naam van Geluksvogels uit Zwijndrecht wel eer aan. Met nog een kwartier te spelen viel er nog een derde grote kans voor de Schiebroekse drietanders te noteren. Stan van Namen moest helemaal gestrekt de kruising in gaan voor een magnifiek schot van invaller Nayron Mathilda. De kansen in deze wedstrijd waren schaars. De laatste was voor Xandro Zwildens namens de gastheren die door Paul Scheurwater de diepte in werd gestuurd. Zijn schot ging net naast. VVGZ trok de overwinning over de streep. Arbiter Ed Pieterman had een redelijk eenvoudige middag en kon de kaarten op zak houden. In de tweede helft heeft het spel wel vaak stilgelegen met o.a. redelijk veel blessurebehandelingen aan VVGZ-zijde. Het typische is wel dat de arbiter nog geen vier minuten extra tijd gaf.
Na het bezoek bij de Zwijndrechtse geluksvogels wacht een thuiswedstrijd tegen de Strijense kanaries. Trainer Manuel Vissers heeft wat uit te vogelen hoe het team volgende week weer geolied over het veld gaat fladderen.

Wedstrijd- en videoverslag van Martijn Domburg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!