Een middag in de Geest van Mieke Telkamp - Neptunus-Schiebroek

Een middag in de Geest van Mieke Telkamp

Een middag in de Geest van Mieke Telkamp

DSVP 35+1

3 - 0

Neptunus-Schiebroek 35+1

Competitie

1e klasse A

Datum

7 januari 2023 13:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark De Groene Wijdte
Sportlaan 4
2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

Datum: 7 januari 2023 (13.00u)

 

Opstelling: Taco, Nathan, Cor G, Remco, Wouter, Stefan, Alex B, Rodrique, Marcel G, Rob O, Robert

 

Wissels: Arne, Raymond, Sander W

 

Niet gespeeld: Alex, Arthur, David, Frank, Gerhard, Jasper, Marcellino, Marco, Nourdin, René, Wim H

 

Technische Staf: Henk O, Leo, Marcel, Martin

 

Verslag:

Op oudejaarsdag overleed emeritus paus Benedictus XVI, die van het in de Bodemloze Vaticaanse Doofpot stoppen van misbruikschandalen zijn Heilige Missie maakte. Maar een paar dagen eerder, op 29 december om precies te zijn, overleed de enige echte paus: Edson Arantes do Nascimento, aka Pelé. Toegegeven, ‘O Rei do Futebol’, schaatste, als we zijn biografen mogen geloven, niet altijd even recht, maar op het Goddelijke Boterzachte Braziliaanse IJs is dat niet bepaald eenvoudig, nietwaar? Het is trouwens ook maar een te verwaarlozen detail. Echt belangrijk is dat hij het voetbal tot kunst verhief en stadions moeiteloos omtoverde tot Kathedralen, waarin hij voorging tijdens de Voetbal Hoogmis. Als geen ander kon hij dribbelen, passen, aangeven en scoren. Wat dat laatste betreft: 643 doelpunten in 659 wedstrijden in het shirt van Santos, een scoringspercentage van 97,5! Daarnaast  kende hij met drie wereldtitels een ongeëvenaarde interlandcarrière. De iconische foto van Pelé tijdens de huldiging na de van Italië gewonnen WK-finale in 1970 in Mexico Stad in het met ruim honderdduizend (!!) toeschouwers gevulde Azteken Stadion zegt alles. En wat te denken van zijn befaamde, vaak doeltreffende omhaal, de zogenoemde ‘bicicleta’, die Arne op 5 november jl. ook eens probeerde. Het veld van SVC ’08 is trouwens naar verluidt hiervan nog niet hersteld en volgens de astronauten van het ISS is de ontstane Wassenaarse Breuk vanuit de ruimte net zo duidelijk waarneembaar als de San Andreasbreuk in Californië. Doch dit geheel terzijde. En gisteren, een dag voor onze wedstrijd van vanmiddag tegen DSVP, overleed op slechts achtenvijftigjarige leeftijd het Italiaanse voetbal-icoon Gianluca Vialli, speler van o.a. Sampdoria, Juventus, Chelsea en het Italiaanse elftal, en één van de beste Italiaanse spelers ooit. Maar goed, het voetballeven gaat door en voor deze middag lag de vraag op tafel of de Oude Meesters een dusdanig legendarische wedstrijd op de mat konden leggen dat DSVP van de koppositie en een eventueel Half Kampioenschap (een echt Kampioenschap in een Halve Competitie bestaat nu eenmaal niet) kon worden afgehouden. De verwachtingen waren, ondanks de uitstekende wedstrijd van voor de winterstop, wat dit betreft niet zo gek hoog gespannen: voor de Neptunus-Schiebroek 35-Plussers was het een Mieke-Telkamp-Wedstrijd (“Waarheen, Waarvoor?”), terwijl een fanatiek (en goed) DSVP werd verwacht. Bovendien liep het aantal afmeldingen weer eens de Spuigaten uit. Gelukkig waren Marcel G en Nathan bereid de Personele Leemten te vullen. Dank mannen!! Wat ook niet meehielp, was dat voor de wedstrijd het gesprek vooral ging over de warme, zo niet: stomende, relatie tussen de Taco, Hét Gezicht van de Covid-test, en Doutzen in plaats van over hoe DSVP te bestrijden.

Direct na de aftrap doneerde ‘de bank’ ook nog maar eens een duit in het Pessimisme Zakje door op te merken dat er bij DSVP “geen Dikke bij loopt”. Dat kon trouwens ook niet anders, want Veld Zes viel alleen na een korte slalom tussen twee hekjes te betreden. Geen idee hoe sommige Oude Meesters toch op het veld wisten te komen. Enfin, overdreven was de neerslachtige stemming allerminst. De SDVP-ers begonnen stormachtig en de Neptunus-Schiebroek 35-Plussers konden weinig anders doen dan de Donkerblauw-Wit Gestreepte Bus zo goed mogelijk parkeren. Dat ging al na vijf minuten bijna mis toen Chauffeur Cor G de bal per ongeluk voor de voeten van de DSVP-spits kopte, maar gelukkig pegelde deze de bal hoog over het Neptunus-Schiebroek-doel. Niet veel later raakte één van de Pijnackerse aanvallers de lat en kropen de Oude Meesters na een doldwaze scrimmage voor het doel van Taco door het oog van de naald. In deze eerste fase zat er voor de Neptunus-Schiebroekenaren dus niet meer in dan het uitdelen van wat speldenprikken, die allemaal in schoonheid stierven. Zo was er een fraaie aanval uitmondend in een prima voorzet van Nathan op Robert, die de bal niet helemaal zuiver raakte waardoor het appartement van David in het verderop gelegen Nootdorp onder vuur kwam te liggen. Na vijfentwintig minuten werd er volgens afspraak gewisseld en betraden de Oliebol van Nesselande en de Berkelse Bomber het toneel. Wetenschappelijk zal er wel nooit een causaal verband kunnen worden aangetoond, maar feit is wel dat DSVP direct hierna op 1-0 kwam. Inmiddels was ook wel duidelijk geworden dat de Oude Meesters vanmiddag weinig tot geen potten zouden gaan breken. Soms werd er best wel een aardig driehoekje op de kunstgrasmat gedrapeerd, maar dat veranderde vervolgens als bij toverslag in een voor iedereen onbegrijpelijk octogoon. Gezien het spelbeeld was het dan ook niet verwonderlijk dat DSVP na een lichtsnelheid-waardige actie van de bijzonder rappe rechtsbuiten (Wouter kan hem alleen maar hebben gehoord), gevolgd door een intikker van de spits, die Onze Meesterbakker verraste, de marge verdubbelde (2-0). Wonder boven wonder krabbelden de Oude Meesters even op. Eerst was er een fraaie combinatie tussen Arne en Robert, waarna Rob O de toeschouwers op een enorme Mispeer trakteerde (“Rob O lijkt vandaag wel erg op de Aal”, zo viel er langs de lijn te beluisteren) en enige minuten later wist Alex B een prima counter niet doeltreffende af te ronden. De laatste was op slag van rust met een bekeken schot opnieuw dicht bij de aansluitingsgoal, maar jammer genoeg stond de DSVP-keep op zijn post.

Tijdens de rust heerste er in de kantine onder de Raam Voyeurs een wat bedrukte stemming. Niet alleen vanwege de Crematoire Sfeer in het etablissement en de bijpassende muziek  (www.youtube.com/watch?v=9oFGYR7r4ao), maar zeker ook omdat de Mooi Weer Supporters er weinig fiducie in hadden dat de tweede helft beter zou worden dan de eerste. En zo was het eigenlijk ook, want de Oude Meesters konden na rust de goede lijn van de laatste tien minuten van de eerste helft op geen enkele wijze vasthouden. De Pijnackeraars gaven vol gas en zetten de Oude Meesters flink onder druk met als gevolg dat zij nauwelijks nog van de eigen helft kwamen. Lijdzaam moest onze Eenzame Spits Arne op zijn onbewoond eiland toezien hoe de kansen zich voor DSVP aaneenregen en hoe uiteindelijk een prima aanval bekroond werd met een uitstekend geplaatste kopbal (3-0). Evenals na de tweede Pijnackerse goal herpakten de Oude Meesters zich enigszins. Zo ging een voetzoeker van Arne op aangeven van Stefan net voorlangs het DSVP-doel, zag Alex B zijn inzet opnieuw door de keep onschadelijk gemaakt worden en struikelde Stefan na een enorme sprint op vijandelijk terrein in veelbelovende positie over zijn eigen benen. Hierna liet DSVP zich qua kansen bepaald niet onbetuigd, maar wist het dankzij uitmuntend keeperswerk van de Octopus van Bergschenhoek en eigen geschutter voor het Neptunus-Schiebroek doel niet meer te scoren.

Na afloop bleken de Pijnackeraars de koppositie op basis van een aanzienlijk beter doelsaldo van DSO overgenomen te hebben en met nog een paar wedstrijden te gaan goed op koers te liggen voor de Halve Titel. De Oude Meesters hadden er geen boodschap aan. Die gaven eindelijk het antwoord op de tweeënvijftig jaar geleden door Mieke Telkamp gestelde vragen: Waarheen? Naar de Nieuwjaarsreceptie! Waarvoor? Om verschrikkelijk te bieren! En zo werd het toch nog een gezellige avond.

 

Doelpunten: 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!