Maar Joop! Wat doet U nu?! Over Scenario’s, Gele Kaarten en een 3-4 Nederlaag - Neptunus-Schiebroek

Maar Joop! Wat doet U nu?! Over Scenario’s, Gele Kaarten en een 3-4 Nederlaag

Maar Joop! Wat doet U nu?! Over Scenario’s, Gele Kaarten en een 3-4 Nederlaag

Neptunus-Schiebroek 35+1

3 - 4

DSO 35+1

Competitie

1e klasse A

Datum

8 oktober 2022 15:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Neptunus-Schiebroek
Hazelaarweg 40
3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Opstelling: Taco, René, Cor G, Marco, Gerhard, Rob O, Alex B, Rodrique, Raymond, Robert, Marcellino

 

Wissels: Arne, Arthur, Stefan, Wim H, Wouter

 

Niet gespeeld: Alex, David, Frank, Jasper, Nourdin, Remco, Sander W

 

Technische Staf: Henk O, Leo, Marcel, Martin

 

Verslag:

Het is al een week of twee geleden dat het nieuws over de aanslagen op de Nordstream I en II pijpleidingen de wereld in geslingerd werd en nog steeds wijst iedereen met de beschuldigende vinger naar iedereen, terwijl diezelfde iedereen in alle toonaarden uiteraard elke betrokkenheid ontkent. Allerlei denkbare scenario’s werden uit de kast gerukt, met als meest plausibele dat de xenofobe, opgeblazen, paranoïde pseudo-tsaar van Piggelmee formaat hier achter zit. Nu is het bij scenario-denken de kunst om ook rekening te houden met zogenoemde Black Swan Scripts. Eén ervan is Onze Motormuis als Brein achter de aanslagen. Toegegeven, het klinkt ongelooflijk, maar vergeet niet dat hij een fanatiek visser in de Scandinavische Wateren is. Het is niet ondenkbaar dat de Voormalig Blonde Pijl diverse malen met zijn hengel-haakje achter beide pijpleidingen is blijven hangen en met de aanslagen zijn ongenoegen hierover kenbaar heeft willen maken. Het motief, wraak, is er dus, evenals de gelegenheid: via zijn Schimmige Motorclubnetwerken (de afgelopen weken toerde hij naar eigen zeggen door Duitsland!) is er eenvoudig aan allerlei Plofgereedschap te komen en ach, welke geheime dienst let er nou op een in het rond dobberend Hollands Pleziervissersbootje? Maar of het voor hem een lolletje is om alleen nog maar dove en dooie vissen te vangen, valt te betwijfelen.

Over ondenkbare scenario’s gesproken! Wie had ooit gedacht dat Joop de Glazenwasser de Oude Meesters zou fluiten? En toch gebeurde het, waarmee Joops grootste wens in vervulling ging (of het ook die van de Neptunus-Schiebroek 35-Plussers was, laten we even in het midden). Gio was namelijk van de aardbodem verdwenen (hierover later meer) en Patric zat plots in Duitsland; waarschijnlijk om weer eens nieuwe schoenen te kopen. Ja, en dan kom je natuurlijk uit bij Joop (Klasse, dat je er was!!), wat sowieso een garantie voor spektakel betekent. De heren van DSO, waarvan trouwens de Mare de ronde deed dat ze uitstekend kunnen ballen en bovendien in vergelijking met de Oude Meesters nogal jeugdig zijn, konden hun borst nat maken. Immers, al “met mij valt niet te spotten” mompelend, liep Onze Joop een kwartier voor aanvang van de wedstrijd zijn Bonnenboekje op voldoende onbeschreven blaadjes te controleren.

Vrijwel meteen na het startsignaal van de Glazenwassende Fluituoos werd het gerucht over de voetbalkwaliteiten en jeugdigheid van DSO bewaarheid. De heren schoten uit de startblokken en dwongen Taco na een minuut of drie al tot zijn eerste redding van de middag en er zouden er nog vele volgen (te veel om allemaal op te noemen). Ook de Scheids maakte al snel zijn Spektakel Reputatie waar door een zuiver DSO-doelpunt (een fraaie kopbal) glashard af te keuren, terwijl Wout de Grens niet eens vlagde. Even later sloeg Joop weer toe. Na wat duw- en trekwerk en gekrakeel trok hij zonder pardon zijn Grote Scheidsrechtersboek tevoorschijn en slingerde Marco en de Zoetermeerse Nummer Acht op de bon en tijdelijk uit het veld. Hier en daar ontstond er al wat  Zoetermeers Gemor, maar dat werd in de kiem gesmoord doordat DSO na een snelle aanval over rechts gevolgd door een intikker op voorsprong kwam (0-1). De Oude Meesters leken ogenblikkelijk terug te slaan, maar de kopbal van de Kralingse Zeis was net te hoog. DSO liet er vervolgens geen gras over groeien en zette de Neptunus-Schiebroekenaren zwaar onder druk. Dit leidde al snel tot een tweede treffer, maar deze keer keurde de Scheids het doelpunt terecht af. In het kwartier hierna rolde de ene aanval na de andere op het doel van de Oude Meesters af en moest Taco alle zeilen (en de lat) bijzetten om meer schade te voorkomen. Na de zoveelste overtreding van DSO, dat een paar Irritante Zuigertjes in de gelederen had, belandde de vrije trap van Gerhard bij Marcellino, die even schitterend als verwoestend uithaalde (1-1). Nadat een DSO-treffer eerst nog geen genade had kunnen vinden in de ogen van Onze Joop vanwege een overtreding op Taco, sloeg de Vlam in de Pan. Omdat de Scheids een buitenspel-signaal van de DSO-vlaggenist negeerde en liet doorspelen, ontstond er voor het eerst sinds de Happening met de Vaandel Zwaaiende René weer eens een opstootje tussen wat Oude Meesters en een paar tegenstanders. Het resultaat was dat de Zoetermeerse aanvoerder ook een plekje in Joops Bonnenbroekje kreeg en voor tien minuten van het veld werd verbannen. Opmerkelijk was dat de DSO-grens al die tijd bewegingsloos met zijn vlag omhoog bleef staan. Volgens de heer Sigmund Freud, een befaamd zenuwarts uit Oostenrijk-Hongarije en de grondlegger van de psychoanalyse, was hier duidelijke sprake van Compensatiegedrag voor een Chronische Erectie Stoornis. Zelfs een optreden in Kleedkamer 12 zou hier, alweer volgens de heer Freud, geen soelaas meer kunnen bieden.

Nadat uw verslaggever de eerste minuten van de tweede helft (en Arne een kans) had gemist, was hij wel getuige van een lompe overtreding op Rodrique. Rob O nam snel de vrije trap en  gaf een leep dieptepassje op Robert, die de toeschouwers verwende met een soort Jhon-van-de-Beukering-sprintje. In deze fase voetbalden de Oude Meesters zich een paar keer knap onder de DSO-druk uit, kregen wat mogelijkheden, maar toch waren het de Zoetermeerders die uit een vrije trap gevolgd door een kopbal scoorden (1-2). Even later werd het via een geweldige pegel zelfs 1-3. Hierna was het weer tijd voor de Joop Show. Eerst werd een doelpunt van Wouter (overigens terecht) afgekeurd, niet lang hierna verdwenen twee Zoetermeerders in Het Grote Bonnenboek en achter de zijlijn, en kreeg DSO een pingel waaruit de 1-4 werd gescoord. De Oude Meesters wisten slechts ten dele van de overtalsituatie te profiteren en kwamen niet verder dan twee treffers: Stefan rondde een vrije trap van Rob O bekwaam met het hoofd af (2-4), waarna Wim H de eindstand eveneens via een kopbal op 3-4 bepaalde.

Nou, al met al een bewogen middagje en een uiteindelijk nipte nederlaag tegen een tegenstander die eigenlijk een maatje te groot en te jong was. Geen overwinning dus als cadeau voor de jarige Leo, die voor aanvang van de wedstrijd nog zo mooi was toegezongen en bedacht was met een Waardebon voor één pitcher😉. Ook de avond werd er één met de nodige emotie. Zo berichtte de NOS dat Gerben Karstens, aka De Karst (erkend sprinter en tussen 1965 en 1976 winnaar van onder andere zes etappes in de Tour de France, veertien ritten in de Vuelta en één in de Giro d’Italia), op 80-jarige leeftijd was overleden. R.I.P De Karst. Tegelijkertijd meldde de Rai Uno dat zijn leeftijdgenoot, Onze Gio, vanavond door Giorgia Meloni  is benoemd tot Minister van Algemene en Economische Zaken met als voornaamste taak het uit het slop trekken van Italië in het algemeen en ’s lands economie in het bijzonder. Een hele eer natuurlijk, maar de Paparazzi wisten direct al cynisch op te merken dat Gio de laatste jaren net zo hard is gekrompen als de Italiaanse staatsschuld is gegroeid. Tja, en als je de Vuilschrijvers al tegen hebt, dan is het een realistisch scenario dat Gio het Italiaanse Pluche niet lang warm houdt en over veertien dagen gewoon de Oude Meesters weer fluit.

 

Doelpunten: Marcellino, Stefan, Wim H.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!