From Joyful to Pityful - Neptunus-Schiebroek

From Joyful to Pityful

From Joyful to Pityful

Neptunus-Schiebroek 35+1

1 - 3

Soccer Boys 35+1

Competitie

1e klasse A

Datum

3 december 2022 14:00

Scheidsrechter

H.P. Olthof

Accommodatie

Sportpark Neptunus-Schiebroek
Hazelaarweg 40
3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Datum: 3 december 2022 (14.00u)

 

Opstelling: Taco, Marco, Cor G, Frank, Wouter, Arthur, Sander W Alex B, Jasper, Robert, Rob O

 

Wissels: Arne, Stefan, Remco

 

Niet gespeeld: Alex, Arne, David, Gerhard, Marcellino, Nourdin, Raymond, Rodrique, Wim H

 

Technische Staf: Henk O, Leo, Martin (niet aanwezig: Marcel)

 

Verslag:

De afgelopen weken zouden we allemaal moeten lijden aan Oranje-koorts. Een gevolg van een eens in de zoveel jaar de kop opstekend virus waardoor iedereen zich ineens voetbalspecialist waant en sommigen zichzelf een paar enorme Neptieten verschaffen (toch een rare manier om uit de Transgenderiaanse Kast te komen), zich als Kaaskop verkleden (hoezo beeld bevestigend?!) of, godbetert het, zich als Oranje Indiaan uitdossen (Geronimo schreeuwt om excuses!). Maar goed, deze keer was er bepaald geen sprake van koorts, maar eerder van een minimale verhoging. En vanmiddag tegen de Oranje Voetbal Jongens uit Bleiswijk was er zelfs een dusdanig gevaar voor Onderkoeling dat enkele supporters bij elkaar onder een dekentje kropen. De rest van de aanwezigen hoopten uiteraard op een hartverwarmend schouwspel onder leiding van Hans Peter als vervanger van Gio, die de aantrekkingskracht van de Meloni van Giorgia weer eens niet kon weerstaan. HP, klasse dat je er was!!

Al snel bleek dat het spel van de Oude Meesters de lichaamstemperatuur allerminst naar ook maar een zweem van verhoging, laat staan koorts, deed toenemen. Anders gezegd: het was Kloten van de Bok. En dat terwijl de Oude Meesters dankzij Marcellino en Wim H nog wel gehuld waren in Nagelnieuwe Shirts van formaat Kazachstaanse Joert met daarop een Joyfull ogende Smiley. Gaandeweg de wedstrijd begon de vrolijke smiley er echter steeds treuriger uit te zien. “Hij ken er geen klote van” was niet voor niets het meest gebezigde fijnzinnige wedstrijdcommentaar. Pas na een klein half uurtje was er sprake van twee verwarm-momentjes. Eerst een striemend schot van De Jas wat net naast de Bleiswijkse Kruising scheerde en daarna een flitsende counter van Soccer Boys, die Taco onschadelijk wist te maken. Vlak voor rust raakte Rob O nog een keer de lat, maar dat was het wel zo’n beetje.

Direct na de rust zetten de Bleiswijkse Jongens even aan met als gevolg twee enorme kansen plus een inzet die op de lat eindigde. Dit leidde tot een even kortstondige als doeltreffende oprisping van de Neptunus-Schiebroek 35-Plussers. Via Alex B, die zich als enige een beetje aan de Algehele Malaise wist te onttrekken, belandde de bal bij Robert. Deze zette Arne aan het werk en weer was Der Bomber trefzeker (1-0), waardoor hij inmiddels de helft van alle competitiedoelpunten voor zijn rekening heeft genomen. Het nog niet bevestigde gerucht gaat dan ook dat Arne binnenkort optreedt in de “Who else?”-Nespresso-commercial. Een minuut of tien - vijftien voor tijd betrad Maître Rem na lang blessureleed het veld met de bedoeling nog een paar leuke minuten te beleven. Gelet op het vertoonde spel niets minder dan een Fata Morgana. De laatste fase van de wedstrijd werd namelijk een ware Kruisgang voor de Oude Meesters. Binnen een minuut of tien spijkerden de Voetbal Jongens met een kopbal, een intikker en een schot respectievelijk de gelijkmaker, de 1-2 (waarna het publiek en masse de warme kantine opzocht) en de 1-3 op het scorebord en hiermee de Oude Meesters op de Negende Plek van de ranglijst. We kunnen wel stellen dat de doelstelling voor dit (halve?) seizoen ruimschoots nu al is gehaald.

Al met al een dramatische middag die, ondanks het gepruts, toch op een vreugdevolle afloop voor de Oude Meesters leek af te stevenen, maar eindigde in een zielige wanvertoning. Niet voor niets eiste het publiek openlijke excuses van de Oude Meesters. Natuurlijk met niemand minder dan de Voormalig Prins Pils, thans Koning der Nederlanden, erbij, evenals een Koopvaardijschip vol met vaten van de befaamde Hertog Jan. Het schip werd gelukkig direct na de wedstrijd aangemeerd, de excuses zullen nog wel honderdvijftig jaar op zich laten wachten.

 

Doelpunten: Arne

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!