Wereldgoal Alex B kan Nederlaag tegen Egelantier Boys niet voorkomen - Neptunus-Schiebroek

Wereldgoal Alex B kan Nederlaag tegen Egelantier Boys niet voorkomen

Wereldgoal Alex B kan Nederlaag tegen Egelantier Boys niet voorkomen

Egelantier Boys, de 35+1

6 - 4

Neptunus-Schiebroek 35+1

Competitie

2e klasse 3

Datum

29 april 2023 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Schulpweg
Schulpweg 195
3084NH
ROTTERDAM
tel. 010-4808981

 

Datum: 29 april 2023 (14.30u)

 

Opstelling: Taco, René, Rob O, Frank, Wouter, Stefan, Marco, Alex B, Jasper, Robert, Niels

 

Wissels: Raymond, Rodrique

 

Niet gespeeld: Alex K, Arne, Arthur, Cor G, David, Gerhard, Marcellino, Nourdin, Remco, Sander W, Wim H

 

Technische Staf: Henk O, Leo, Martin (Niet aanwezig: Marcel)

 

Verslag:

De selectie van de Oude Meesters bestaat louter uit wijsgeren en filosofen, die zich beroepshalve bezigouden met allerlei diepgravende levensbeschouwelijke vraagstukken, zoals waar ligt het terrein van Egelantier Boys, is het eenvoudig te vinden, wat voor team zijn de Egelantiers eigenlijk, zijn ze beter dan wij?, etc. De eerste twee vragen bleken niet zo eenvoudig te beantwoorden. Het adres was, behalve voor Rob O, immers duidelijk, maar over de route er naartoe bestond nog enige verwarring. Uiteindelijk waren alle Oude Meesters op tijd en bleken de Egelantier Jongens te zijn ingetrokken op het knusse complex van FC Pretoria, gekenmerkt door een imponerende boom achteraan het eerste veld. Zo indrukwekkend, dat sommige Oude Meesters ineens veranderden in Bomenliefhebbers en zich afvroegen wat voor merk boom het was. Omdat niet elke boomliefhebber een boomkenner is, moesten de Neptunus-Schiebroek 35-Plussers hierop het antwoord schuldig blijven.

Het antwoord op de vraag of de Egelantiers, opgericht in 1947 door een aantal Feyenoord-liefhebbers woonachtig in de Bloemhofse Egelantierstraat en omgeving, beter waren dan de Oude Meesters, leek in eerste instantie overduidelijk. De eerste tien minuten werden de Neptunus-Schiebroek 35-Plussers totaal overrompeld. De Schiebroekse aanvallers en middenvelders waren in geen velden of wegen te bekennen en de verdedigers hapten als vissen op het droge naar adem. Onder aanvoering van de Raketsnelle Nummer Drieëndertig (René, Rob O, Frank en Wouter kunnen hem alleen maar hebben gehoord) liepen de Egelantiers binnen tien minuten uit naar 2-0, waarbij moet worden gezegd dat aan het tweede doelpunt een Buitenspel Luchtje kleefde. Een enorme oorwassing dreigde. Merkwaardig genoeg nam de Egelantier Orkaan sterk in kracht af en schrompelde ineen tot een redelijk onschuldig briesje. De Oude Meesters daarentegen begonnen flink in de bus te blazen met als resultaat een te hoge inzet van Niels (dank dat je er, net terug uit Egypte, weer was!!) en een mooie doeltreffende solo van Robert (1-2). Aanval na aanval rolde hierna op het Egelantier doel af met als hoogtepunt een ziedend schot van De Jas, dat door de Egelantier keep knap onschadelijk werd gemaakt. Even later werd het Neptunus-Schiebroek offensief beloond: na een leep passje van Rob O belandde de bal bij Robert, die zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen (2-2). De Egelantier Jongens herpakten zich echter weer en stelden Taco met diverse kopballen en schoten op de proef. De Octopus van Bergschenhoek gaf echter geen krimp. De rest van de Oude Meesters evenmin, want na een knappe interceptie van Rodrique belandde de bal bij de vandaag zeer sterk spelende Robert, die Niels in staat stelde te scoren (2-3). Er volgden nog kansen voor Marco en Alex B, maar deze werden jammer genoeg niet verzilverd. Dit bood de Egelantier Boys de gelegenheid op gelijke hoogte met de Oude Meesters te komen: de Watervlugge Nummer Drieëndertig kapte de hele Neptunus-Schiebroekdefensie uit en legde de bal vervolgens in de verre hoek (3-3). Hierna volgde Het Moment van deze voetbaljaargang en misschien wel van het afgelopen decennium, al zal dit laatste te vuur en te zwaard bestreden worden door voormalig slager, thans rijsinstructeur, Gerrit O. Bij de aftrap zag Alex B uit z’n ooghoek de Egelantier keep ver voor z’n doel staan. Hij aarzelde geen moment en met een machtige uithaal liet hij de bal over de tevergeefs grabbelende goalie in het doel ploffen (3-4). Voorwaar, een doelpunt van Pele-achtig niveau.

Gesteund door deze fabelachtige treffer begonnen de Oude Meesters vol goede moed aan de tweede helft. Het begin was echter, net als dat van het eerste bedrijf, desastreus, want na drie minuten trokken de Egelantiers met een schitterend schot de stand alweer gelijk (4-4) en zetten de Oude Meesters daarna flink onder druk. In tegenstelling tot de eerste helft wisten de Neptunus-Schiebroek 35-Plussers het initiatief niet over te nemen en moesten zich de rest van de wedstrijd beperken tot enkele counters, die geen van alle iets opleverden. Zo werd de tweede helft aanzienlijk eentoniger dan de eerste. Aanval na aanval rolde op het Neptunus-Schiebroek doel af en de Oude Meesters hadden de grootste moeite zich staande te houden. Dat lukte tot aan ongeveer de zestigste minuut. Toen beging Frank een lichte, maar duidelijke overtreding door de Egelantier Spits vast te houden met als gevolg, ondanks Franks klaagzang met als refrein “Ik deed niks”,  een terecht gegeven pingel (5-4). Niet veel later kreeg Niels de kans op de gelijkmaker, maar onze vaste Invaller-Spits was met zijn gedachten, en dus voeten, nog even in het Land van de Nijl. In de slotfase van de wedstrijd konden de Egelantiers als gevolg van een merkwaardige samenloop van omstandigheden de voorsprong nog uitbouwen: Taco liep uit positie omdat hij een ‘tweede bal’ uit het veld wilde schieten en de Egelantier Spits werd net op dat moment met een knappe dieptepass gelanceerd en tekende dus voor de 6-4.

Uiteindelijk bleken de Egelantier Boys, bestaande uit een gemêleerd gezelschap van heren van Bosnische, Kroatische, Servische, Nederlandse en Oekraïense afkomst, toch beter (lees: vooral fitter) dan de Oude Meesters en was de nederlaag over de hele wedstrijd bezien verdiend. Een wedstrijd ook die net als die van vorige week het aanzien meer dan waard was en een sportief verloop kende. Het natrapincidentje met de Nummer Acht in de slotfase daargelaten, maar door adequaat ingrijpen van de Scheids en de Egelantiers zelf, werd dit brandje meteen geblust.

Dit alles zag ook een kleine grijze man, die zich verstopt had achter een nogal uit de kluiten gewassen zonnebril. Navraag leerde dat het hier ging om niemand minder dan Nonchi-Narco Gio, alias lo Folletto di Ravenna, preferred supplier van pijnstillende snoepjes als oxicodon en fentanyl aan ouderen in Zevenkamp. Gegeven de fysieke toestand van het gros van de Oude Meesters (ibuprofen is inmiddels een gepasseerd station) is het voor de hand liggend dat hij probeert de Neptunus_Schiebroek 35-Plus Markt aan te boren. Het gerucht gaat dat hij op dertien mei vermomd als Scheids een nieuwe poging gaat wagen. Wordt vervolgd (en Io Folletto di Ravenna ook).

 

Doelpunten: Robert (2*), Niels, Alex B

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!