Tovenaar van Ouddorp leidt Oude Meesters naar Driepunter - Neptunus-Schiebroek

Tovenaar van Ouddorp leidt Oude Meesters naar Driepunter

Tovenaar van Ouddorp leidt Oude Meesters naar Driepunter

Capelle 35+1

3 - 5

Neptunus-Schiebroek 35+1

Competitie

2e klasse 3

Datum

15 april 2023 14:30

Scheidsrechter

M.J. Kloet

Accommodatie

Sportpark 't Slot
P C Boutenssingel 1
2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

 

Datum: 15 april 2023 (14.30u)

 

Opstelling: Taco, René, Cor G, Frank, Marco, Stefan, Rodrique, Alex B, Jasper, Rob O, Arne

 

Wissels: Niels, Nourdin, Remco, Raymond, Wouter

 

Niet gespeeld: Alex K,  Arthur, David, Gerhard, Robert, Marcellino, Sander W, Wim H

 

Technische Staf: Henk O. Leo, Martin (niet aanwezig: Marcel)

 

Verslag:

Je moet wel onder een steen gelegen hebben om niet te weten dat Nederland vastloopt in stikstof, Groningse ellende, de asielzoekersstroom, onoverbrugbare kloven, kinderen die niet meer kunnen lezen, schrijven en rekenen, wegblokkades, zorgtekorten en de ene affaire na de andere. Het ziet ernaar uit dat het land binnenkort ten onder gaat en dat niemand weet wat we daar nog aan kunnen doen. Een mens zou er bijkans suïcidaal van worden. Gelukkig is er op zaterdagmiddag nog altijd het optreden van het Zelfverklaarde Sterren Ensemble van de Oude Meesters dat voor wat licht in de duisternis zorgt. Ja, zelfs de door de Oude Meesters regelmatig opgevoerde Treurspelen leveren vertier op. Want, zeg nou zelf, er is toch niets mooiers dan als Beste Stuurman langs de zijlijn, met meters bier in het verschiet, anderhalf uur lang te foeteren over wat er allemaal misgaat in het veld. Hoewel een hartaanval dan nooit ver weg is, natuurlijk. En sporadisch wordt er ook een Blijspel opgevoerd. Niet dat dat leidt tot Euforie, daarvoor heeft het jarenlang volgen van de Oude Meesters te diepe sporen achtergelaten, maar het verkleint in ieder geval de kans op een attack. Benieuwd naar wat de middag zou brengen, werd op deze Bijen-tel Zaterdag koers gezet naar Sportpark ’t Slot, waar de Oude Meesters bij aankomst geheel ten overvloede gewezen werden op de mogelijkheid van Walking Football en waar na een aantal jaren de Capelse Vets weer eens wachtten. Deze hadden trouwens wat nieuwe spelers in de gelederen, terwijl Ali, de befaamde Capelse Nijvere Bij, niet werd geteld en naar verluidt zijn voetbalschoenen aan een Mediterrane Olijfboom heeft gehangen. Dat is jammer, want Ali was wel altijd één van de smaakmakers van de Capellenaren.

Direct na het fluitsignaal van de officieel ogende en, zo bleek gaandeweg de wedstrijd, uitstekend fluitende Scheids, was duidelijk dat beide ploegen er een mooie voetbalmiddag van wilden maken. Als eersten trokken de Oude Meesters ten aanval, resulterend in twee enorme kansen voor Stefan en Rob O. De eerste kopte vrij voor het Capelse doel over, terwijl Rob O na een pass van Alex B alleen op de keep, de Jeroen V van Capelle, afstevende, maar de bal keurig in zijn grijpgrage handen deponeerde. Hierna was het de beurt aan Capelle, enigszins geholpen door wat onzorgvuldigheden van Cor P. In eerste instantie wist Taco nog te redden, maar na het tweede slippertje van Cor P gevolgd door een overtreding wees de Scheids onverbiddelijk naar De Stip (1-0). Nadat Capelle, levensgevaarlijk via de snelle Nummer Negentien, nog een paar prima kansen had verprutst, sloegen de Oude Meesters toe. Via een uitstekende ingreep van Marco belandde de bal bij Rob O, die met een fraaie voorzet Alex B in staat stelde te scoren (1-1). Vreemd genoeg zakten de Oude Meesters vervolgens diep weg. Zo diep, dat hier en daar aan de teennagels werd geknabbeld en dat de zoon van Stefan smeekte om zijn vader te wisselen, al had dat, zo bleek later, vooral te maken met het feit dat zoonlief iets in de kantine wilde kopen. In deze fase was het voor de Neptunus-Schiebroek 35-Plussers vooral overleven geblazen. Echter, wonder boven wonder herpakten de Oude Meesters zich na een minuut of tien, vijftien en creëerden zich een aantal kansen. Jammer genoeg zonder doeltreffend resultaat. Zo wist Rob O een prachtige pass van Jasper niet in een doelpunt om te zetten, teisterde Niels na een schitterende solo de lat, werd een kopbal van Stefan van de lijn gehaald en mikte Alex B vrij voor het doel te hoog. Aan de andere kant was Capelle ook een aantal keren gevaarlijk met als hoogtepunt een schot van de Nummer Negentien op de paal.

Direct na de hervatting lieten de Oude Meesters er geen gras over groeien. Via een mooie assist van Wouter belandde de bal bij Niels (dank dat je er weer was!!), die met z’n chocolade been (althans, volgens Vader Koos) de 1-2 op het scorebord zette. Even later vergrootte Rob O de voorsprong zelfs naar 1-3 door met een curieuze inzet vanaf de zijlijn te scoren. Omdat hij zelf beweerde hij dat het een Bewussie was, groeide zijn toch al niet geringe reukorgaan sneller dan dat van Pinokkio. De Oude Meesters dachten de overwinning al in de tas te hebben, toen Capelle uit een corner onverwachts de Aansluitingstreffer liet aantekenen (2-3). Het gaf de Capellenaren vleugels, want de ene na de andere aanval rolde op het Neptunus-Schiebroek 35-Plus doel af. Gelukkig hielden de Oude Meesters onder leiding van de zeer sterk spelende Frank stand. De Oude Meesters hadden dus aanvallend weinig in de melk te brokkelen, hoewel Wouter nog een grote mogelijkheid had om de voorsprong weer uit te bouwen. Helaas legde de Struisvogel van Ommoord zijn benen in een soort Gordiaanse Knoop en dan wordt scoren lastig, de facto: onmogelijk. Het was dan ook geheel in lijn met de veldverhouding dat Capelle, na uitstekend voorbereidend werk van de na rust ingebrachte pijlsnelle Nummer Tweeëntwintig, op gelijke hoogte kwam (3-3). Bij de Oude Meesters had inmiddels na lang blessureleed Nourdin zijn rentree gemaakt. En meteen drukte de Tovenaar van Ouddorp zijn stempel op de wedstrijd. Eerst trof hij zelf na een scrimmage doel (3-4) en vervolgens bood hij Wouter een niet te missen kans (die toch werd gemist). Hoogtepunt was echter zijn sprint langs de rechterkant, waarna hij de bal voortrok op Niels, die op zijn beurt de vrijstaande Rob O bediende. De Voormalig Topscorer schoot vervolgens vanaf de rand van de Zestien onberispelijk raak (3-5). In de slotfase kregen beide ploegen nog wat kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Na afloop de balans opmakend, kon worden geconstateerd dat het, met dank ook aan Capelle, een bijzonder aardige, vermakelijke en sportieve wedstrijd was geweest en dat de Oude Meesters zich vandaag weer eens van hun beste (nou ja: goede) kant hadden laten zien. Uitgezonderd dan van de wat mindere periode in de eerste helft toen er sprake was van Hospice-Voetbal: het niveau onder het walking football. Maar goed, een kniesoor die daarop let. De stemming zat er dus goed in dat bleef de hele avond zo.

 

Doelpunten: Rob O (2*), Alex B. Nourdin

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!