XerxesDZB 2

1e klasse B

24 maart 2018 12:00

J. Rip

Vandaag stond de topper tegen XerxesDZB op het programma. Een verschil van 2 punten in het voordeel van ons, met een wedstrijd minder. Er is nog geen man over boord als deze wedstrijd niet gewonnen zou worden. Maar omdat we dit jaar weer willen proberen een nacompetitie plek te bemachtigen, zou het wel helpen als er 3 punten bijgeschreven konden worden. Tijdens de warming-up bleek dat Jesse onze keeper niet fit genoeg was om te kunnen spelen. En uit zijn reactie blijkt maar weer hoe serieus we er mee bezig zijn. Hij vond het niet verstandig om met een fitte keeper op de bank te gaan spelen en koos voor het teambelang. Rico verving hem en in geval van nood nam Jesse wel plaats op de bank. Dit laat maar weer eens zien wat voor een collectief we bij het 2e hebben en uit wat voor hout Jesse gesneden is.

We kwamen na het fluitsignaal flitsend uit de startblokken. XerxesDZB werd gelijk met de rug tegen de muur gezet. En binnen 2 minuten was de 1-0 al een feit. Julien gaf de bal van links voor richting Tom. Die zonder na te denken met een slimme stuit de bal achter de keeper van XerxesDZB zag belanden. Van zo’n start droom je. En dit was nog niet alles in de minuten daarna volgde de ene na de andere kans. En na 7 minuten ging de bal op de stip. Het ondersteboven lopen van een speler binnen de zestienmeter werd bestraft met een penalty. En met deze bal wist Simon wel raak en maakte de tweede goal van de dag. Euforie alom, en misschien wel iets te veel en te lang. Want gelijk bij de aftrap maakte XerxesDZB de 2-1 waardoor het gelijk weer een wedstrijd werd. Daarna kroop XerxesDZB wat meer uit hun schulp maar heel gevaarlijk werd het niet. Het balbezit werd aan de tegenstander gegeven en met een aantal snelle uitbraken waren de beste kansen voor ons. Zonde dat sommige kansen niet goed werden uitgespeeld waardoor het nog lang 2-1 bleef. Maar vijf minuten voor de rust kwam dan toch de goal. Goed druk zetten door de aanvallers op de keeper zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van Tom kwam. Gelukkig heeft Tom altijd het overzicht waarna hij de bal panklaar legde voor Simon die zo’n buitenkansje graag verzilverde. 3-1 net voor rust, wie had dat gedacht. Op het middenveld werd met krachten gesmeten. Een combinatie van kracht en tactiek maakte het voor beide elftallen lastig om te voetballen. Maar Lucas, Julien en Kars stonden zeker hun mannetje.

In de tweede helft wisten we wat ons te wachten stond. XerxesDZB had wat omzettingen gedaan en probeerde met de steeds ingeschoven centraleverdediger een man meer te creëren op het middenveld. De krachten vloeide langzaam uit het elftal elftal, maar ook vandaag stond de verdediging als een huis. De duels werden gewonnen. Zowel over de grond als door de lucht. Thomas en Sven twee blokken beton in het centrum met op de flanken Loek en Michael. Tegen het einde van de wedstrijd ging XerxesDZB alles of niets spelen. Er werd een kopsterke spits in gebracht om gevaarlijker te worden bij onze goal. Via een “blessure” behandeling werden de laatste dingen door gesproken om zo ten strijden te trekken. Dit lukte aardig, we gingen een aantal keer door het oog van de naald, maar de paal en keeper stonden in de weg. Maar als je zo’n seizoen draait als dit van Leeuwen collectief dan zit het ook wel eens mee. Het verschil is nu 5 punten in het voordeel van ons op nummer 3 en een achterstand van 10 punten op de nummer 1 met wel een wedstrijd meer. We doen het weer keurig netjes.

Na de wedstrijd kreeg Mark van de spelers een mooie foto overhandigt van Rotterdam voor het herstel na zijn Kruisband operatie. Sinds een week mag hij zonder krukken. En inmiddels is het nu 7 weken geleden dat hij onder het mes ging. De blessure lag niet aan het kunstgras, want dat is recentelijk goed gekeurd door het door Specsavers gesponsord onderzoeksbureau. Op naar volgende week waar de uitwedstrijd tegen Kethel Spaland op het programma staat. Deze wedstrijd wordt gespeeld op de tunnelbuis van de nieuwe A4 die nu twee wedstrijden achter elkaar gewonnen hebben.

Rico, Loek, Thomas, Sven, Michael, Julien, Lucas, Tom (Roland), Simon (Wouter), Kars (Christiano), Muhammed (Matty)