XerxesDZB 2

1e klasse B

9 februari 2019 12:00

KNVB

Er werd druk over gesproken. Wat doen we als we de toss winnen. Wind mee of wind tegen. We begonnen met wind tegen. En hadden uiteindelijk toch het meeste balbezit in de eerste helft. Maar voor beide teams was het lastig voetballen. Alle ballen moeten over de grond gespeeld worden wat ondanks het veelvuldig aangeven blijkt het toch lastig. Veel kansen komen er dan ook niet. Ondanks de wind mee was het XerxesDZB dat zich erg verdedigend opstelde en probeerde via counters gevaarlijk voor de goal te komen. Na ongeveer 35 minuten spelen was het wat onzorgvuldigheid van onze kant dat de 0-1 inluiden. De eerste echte kans en gelijk een goal. Goed afgemaakt maar het betekende wel met een 1-0 achter de rust in. Tweede helft wind mee en vol op de aanval. Hoog druk zetten en opzoek naar de goal. Na vijf minuten was het dan ook al raak. Een schot van Sjors werd van richting veranderd en we konden daarna opzoek naar de winnende treffer. Het bleef lastig voetballen. Ook miste we net wat nauwkeurigheid en zorgvuldigheid om tot scoren te komen. Gelukkig kwam de winnende treffer vijf minuten voor het einde. Nick die goed door liep op een afgeslagen bal schoot hem via een mooie dropshot onder de keeper door. Na de goal probeerde XerxesDZB nog wel, maar de verdediging stond als een huis en met een 2-1 winst zochten we de kleedkamer op en bleven de drie punten aan de Hazelaarweg.

Devi, Makeko, Freek, Sven, Nabil, Sjors (Mark), Lucas, Kars, Nick, Tom, Roland.